Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kreması

Limon, C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir açısından zengin bir meyvedir. Aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip olup, lif bakımından da oldukça zengindir. Limon, çeşitli yiyecekler ve içeceklerin hazırlanmasında sıkça kullanılır. Bu tariflerden biri de limon kremasıdır. Limon kreması, limon loru olarak da bilinir ve bol limonlu, taze bir tada sahip mükemmel bir lezzettir. Pasta ve tart yaparken elimizin altında bulunması gereken bir malzemedir. Limon kremanızı hazırladıktan sonra buzdolabında saklayarak iki hafta boyunca kullanabilirsiniz.

Limon Kreması İçin Malzemeler

  • 4 adet limon kabuğu rendesi
  • 180 ml limon suyu
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 300 gr toz şeker
  • 150 gr küp küp doğranmış tereyağı

Limon Kreması Nasıl Yapılır?

Öncelikle limonları iyice yıkayın. Limon kabuklarını rendenin ince kısmı ile çok ince rendeleyin. Limonları sıkın ve 180 ml limon suyu elde edin. Dört adet yumurtayı ve şekeri hafifçe çırpın. Tencereye limon kabuklarını ve limon suyunu koyup karıştırın. Tenceredeki karışıma yumurta ve şeker karışımını ilave edip, orta ateşte çırparak pişirin. Küp küp doğranmış tereyağını tencereye ekleyin. Kaynatıp kıvam alana kadar, yaklaşık 2-3 dakika boyunca orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir karışım olduğu için süzgeci süzeceğiniz kabın üstüne koyun. Kremayı içine döküp kaşık yardımıyla karıştırarak hızlıca süzebilirsiniz. Oda sıcaklığına gelen kremayı hemen kullanabilir veya buzdolabına kaldırıp daha sonra kullanabilirsiniz. Üzerini limon kremasının yüzeyine temas ettirecek şekilde streçle kapatın. Bu, kremanın kaymak yapmasını önleyecektir.

Pastalarda, keklerde ve turtalarda krema olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında iki haftaya kadar bekletilebilir ve limon kabukları sizi rahatsız etmezse süzgeçten geçirmenize gerek yoktur.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Limon kreması, aynı zamanda kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek de tüketilebilir. Ayrıca, tatlılarda dolgu malzemesi olarak kullanıldığında, tatlıya ferahlatıcı bir aroma katar. Limonun içerdiği C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşır. Bu nedenle, limon kreması sadece lezzetli bir tatlı malzemesi değil, aynı zamanda sağlığınız için de faydalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Krema Nasıl Yapılır?

Krema Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Krema Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krema Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yemek Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yemek Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri