Evde Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Evde pasta kreması, katkı maddesi içermeyen, lezzetli ve sağlıklı bir alternatiftir. Basit malzemelerle hızlıca hazırlanabilir, sevdikleriniz için özel pastalar yapmanıza yardımcı olur. Kremanın saklama yöntemleri ve ekstra ipuçlarıyla, her zaman kullanıma hazır bulabilirsiniz.
Evde Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
25 Ağustos 2024

Evde Pasta Kreması


Hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırlanan evde pasta kreması, hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli ve sağlıklıdır. Daha çok butik pastacılar tarafından hazırlanan bu krema, oldukça basit bir şekilde yapılabilir. Evde pasta kreması ile sağlıklı pastalar yapabilir ve sevdiklerinize, misafirlerinize hazır alınmış pasta görüntüsünde pastalar sunabilirsiniz.

Evde Pasta Kreması Malzemeleri


  • 5 yumurta sarısı
  • 75 gram toz şeker
  • 50 gram nişasta
  • 500 ml süt
  • 25 gram tereyağı
  • 1-2 damla vanilya aroması
  • 100 ml krema (yarım kutu süt kreması)
  • 50 gram beyaz çikolata

Evde Pasta Kreması Nasıl Yapılır?


Öncelikle pasta kremasını yapmaya sütü sos tenceresine alarak başlıyoruz ve üzerine şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte karıştırarak ısıtıyoruz. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırıyoruz. Yumurtanın sarılarına şekerin kalan yarısını ilave ederek çırpıyoruz. Daha sonra nişastayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Nişasta eklenen yumurta sarıları pürüzsüz bir kıvam alınca ısıttığımız sütten 1 kepçe kadar içine ekliyoruz ve topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Ilık hale gelen, yani temperlenen yumurta sarılarını ocaktaki süte ilave ediyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya aromasını ilave ederek tamamen karışana kadar çırpıyoruz. Ara ara karıştırarak kremayı soğutuyoruz. Soğudukça koyulaşan pasta kremasını kullanmadan önce süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ile topak kalmayana kadar çırpıyoruz. Pasta kreması, pastalarınızda kullanmak üzere hazırdır.

Kremanızı Saklama Yöntemleri

Evde pasta kremasını 2 katı ölçülerle hazırlayıp soğuduktan sonra yarısını derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içerisinde dondurarak 3 ay kadar saklanabilen bu kremayı, ihtiyacınız olduğunda mikrodalga fırında oda sıcaklığına gelene kadar ısıtarak ve kullanmadan önce krema ve beyaz çikolata ile çırparak pastaya sürmeye hazır hale getirebilirsiniz. Topaklanma sorunu yaşarsanız, kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Yumurta sarılarını çırparken şekerin tamamen eridiğinden emin olun, bu krema kıvamını daha pürüzsüz hale getirecektir.
  • Kremayı pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler.
  • Vanilya aromasını doğal vanilya çubuğu kullanarak da ekleyebilirsiniz.
  • Eğer daha yoğun bir aroma istiyorsanız, limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Uçarer 11 Temmuz 2024 Perşembe

Nisasta eklenen yumurta sarilarini puruzsuz bir kivam alana kadar nasil cirpabilirim? Ayrica kremayi pisirirken topaklanmamasi icin ne kadar sure karistirmam gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Uçarer,

Nişasta eklenen yumurta sarılarını pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmak için öncelikle yumurta sarılarını ve nişastayı iyice karıştırmalısın. Daha sonra mikser kullanarak düşük hızda başla ve kıvam pürüzsüz hale gelene kadar yavaş yavaş hızını artır. Bu işlem genellikle birkaç dakika sürecektir.

Kremayı pişirirken topaklanmaması için ise sürekli karıştırmak önemlidir. Orta ateşte pişirirken, kremayı sürekli karıştırarak yaklaşık 5-7 dakika boyunca pişirebilirsin. Kremanın kıvamı yoğunlaşmaya başladığında, ocaktan almadan önce son bir kez iyice karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayabilirsin.

Kolay gelsin!

Çok Okunanlar
Krema Nasıl Yapılır?
Krema Nasıl Yapılır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri
Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri
Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Krema Tarifi ve Malzemeleri
Krema Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Limonlu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Limonlu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri
Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri
Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri