Evde Pasta KremasıHiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırlanan evde pasta kreması, hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli ve sağlıklıdır. Daha çok butik pastacılar tarafından hazırlanan bu krema, oldukça basit bir şekilde yapılabilir. Evde pasta kreması ile sağlıklı pastalar yapabilir ve sevdiklerinize, misafirlerinize hazır alınmış pasta görüntüsünde pastalar sunabilirsiniz. Evde Pasta Kreması Malzemeleri
Evde Pasta Kreması Nasıl Yapılır?Öncelikle pasta kremasını yapmaya sütü sos tenceresine alarak başlıyoruz ve üzerine şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte karıştırarak ısıtıyoruz. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırıyoruz. Yumurtanın sarılarına şekerin kalan yarısını ilave ederek çırpıyoruz. Daha sonra nişastayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Nişasta eklenen yumurta sarıları pürüzsüz bir kıvam alınca ısıttığımız sütten 1 kepçe kadar içine ekliyoruz ve topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Ilık hale gelen, yani temperlenen yumurta sarılarını ocaktaki süte ilave ediyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya aromasını ilave ederek tamamen karışana kadar çırpıyoruz. Ara ara karıştırarak kremayı soğutuyoruz. Soğudukça koyulaşan pasta kremasını kullanmadan önce süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ile topak kalmayana kadar çırpıyoruz. Pasta kreması, pastalarınızda kullanmak üzere hazırdır. Kremanızı Saklama YöntemleriEvde pasta kremasını 2 katı ölçülerle hazırlayıp soğuduktan sonra yarısını derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içerisinde dondurarak 3 ay kadar saklanabilen bu kremayı, ihtiyacınız olduğunda mikrodalga fırında oda sıcaklığına gelene kadar ısıtarak ve kullanmadan önce krema ve beyaz çikolata ile çırparak pastaya sürmeye hazır hale getirebilirsiniz. Topaklanma sorunu yaşarsanız, kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |
Nisasta eklenen yumurta sarilarini puruzsuz bir kivam alana kadar nasil cirpabilirim? Ayrica kremayi pisirirken topaklanmamasi icin ne kadar sure karistirmam gerekiyor?
Cevap yazMerhaba Uçarer,
Nişasta eklenen yumurta sarılarını pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmak için öncelikle yumurta sarılarını ve nişastayı iyice karıştırmalısın. Daha sonra mikser kullanarak düşük hızda başla ve kıvam pürüzsüz hale gelene kadar yavaş yavaş hızını artır. Bu işlem genellikle birkaç dakika sürecektir.
Kremayı pişirirken topaklanmaması için ise sürekli karıştırmak önemlidir. Orta ateşte pişirirken, kremayı sürekli karıştırarak yaklaşık 5-7 dakika boyunca pişirebilirsin. Kremanın kıvamı yoğunlaşmaya başladığında, ocaktan almadan önce son bir kez iyice karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayabilirsin.
Kolay gelsin!