Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık kreması, fındığın preslenmesi ve ezilmesi ile elde edilir ve fındığın faydaları ile aynı özellikleri taşır. Fındık kreması ülkemizde çok yaygın olarak üretilir ve taze olarak bulunması mümkündür. Fındık kremasını marketlerden satın almak yerine evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Marketlerde sıcak alanlarda bulunması, sıcaklığa maruz kalması fındık kremasının özelliğini yitirmesine neden olabilir. Fındık kreması kalp ve damar hastalıkları için faydalıdır. Fındık kreması cilt sağlığını korur. Fındık kreması doğal olduğu, farklı maddeler karıştırılmadığı için birçok açıdan insan sağlığına faydalıdır. Fındık kreması kolesterole iyi gelir. Çocukların gelişimini ve kemik sağlığına faydalıdır. Fındık kreması E vitamini bakımından çok zengindir. Fındık kremasında bulunan bu vitaminler, kalp ve kasların sağlığına faydalıdır. Fındık kreması kalsiyum, demir ve çinko potasyum içerir. Çocukların çok sevdiği bir lezzettir. Vitamin, mineral, protein kaynağıdır. Vücuda enerji verir.

Fındık Kremasının Malzemeleri
  • 1 Su bardağı fındık,
  • 80 gr sütlü çikolata,
  • 80 gr %70 kakaolu bitter çikolata,
  • 200 ml süt,
  • 3 Yemek kaşığı süt tozu,
  • 1 Kaşık bal,
  • 1 Tutam tuz.
(İsteğe göre bal koymayabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar çekilmiş badem ekleyebilirsiniz.)

Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Öncelikle çikolataları, benmari usulü eritmek için cam bir kaba koyalım. Üzeri su almayacak şekilde kaynar su dolu bir kaba koyalım. (Su bardağında da eritebilirsiniz.) Çikolataları erimeye bıraktıktan sonra, fındıkları fırın tepsisine koyalım ve fırında kavuralım. (Üst ısıtıcıya yaklaştırın, 15 dakika olmadan kavruluyor zaten.) Fındıklar kavrulurken de sütlü karışımı hazırlamaya başlayabiliriz.

Önce sütü bir tencereye koyalım. Süt soğukken süt tozunu ve tuzu ekleyelim ve homojen olana kadar yine soğukken karıştıralım. Daha sonra orta ateşte, kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Eğer bal eklemek isterseniz bu aşamada ekleyelim. Sonra kavrulan fındıkları fırından alalım. Miksere koyalım ve önce yavaş sonra da en hızlı devirde fındıkları çekelim. Fındıkların un gibi olmasını beklemeyin. Elde ettiğimiz fındık kreması da zaten pürüzsüz olmayacak.

Fındıklar ufalandıktan sonra, erimiş çikolatayı fındıkların üzerine boşaltalım ve biraz daha böyle karıştıralım. En son olarak sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Tüm malzemeler karışınca biraz cıvık bir görünümü olacaktır. Sonra 1 dakika kadar daha karıştıralım ve sonra sıcak çikolatalı fındık kremamız hazır. Fındık kremasını sıcakken kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına gelince de buzdolabına koyun ve orada saklayın. Bu ölçüde 300 ml'den fazla kavanoz doluyor.

Ekstra Bilgiler

Fındık kremasını daha da zenginleştirmek için içerisine farklı kuruyemişler ekleyebilirsiniz. Örneğin, ceviz veya badem ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, fındık kremasını tatlandırmak için vanilya özü veya tarçın ekleyebilirsiniz. Fındık kreması, ekmek üzerine sürülerek tüketilebileceği gibi, tatlı tariflerinde de kullanılabilir. Özellikle kek ve kurabiye tariflerinde fındık kreması kullanarak lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pasta İçi Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta İçi Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ganaj Krema Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Krema Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri