Krema Nasıl Yapılır?Krema nasıl yapılır? sorusu, özellikle çocuklar ve aileleri için daha sağlıklı yiyecekler hazırlamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Dışarıdan alınan hazır kremalar, içerdiği çeşitli koruyucu ve yabancı maddeler nedeniyle sağlık açısından riskler taşıyabilir. Bu maddeler, özellikle çocuklar üzerinde beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabilir. Krema, mutfakta birçok pasta ve tatlı için temel bir malzemedir. Eğer siz de evinizde kremalı yiyecekler yapmak istiyorsanız, dışarıdan toz kremalar almak yerine, gerekli malzemeleri hazırlayarak kremayı evinizde en doğal şekilde yapabilirsiniz. Böylece krema içerisine ne konulduğunu bilirsiniz ve bu da ailenize ve size zarar vermeyecek yiyecekler hazırlamanızı sağlar. Doğal yollarla krema hazırlamak, aslında toz krema hazırlamaktan çok daha kolaydır. Üstelik kendi yaptığınız kremalı bir pastadan alacağınız lezzeti bir düşünün. Yaptığınız kremayı, birçok kek, pasta ve tatlı ile birlikte tüketebilirsiniz. Şimdi gerekli malzemeleri hazırlayarak krema yapılışına geçebiliriz. Krema İçin Gerekli Malzemeler
Bu beş malzeme ile yapabileceğiniz kremaları, yapacağınız tatlıya veya diğer yiyeceklere göre tuzlu da yapabilirsiniz. Bunun için şeker yerine tuz kullanmanız gerekir. Eğer kremanızı tuzlu yapacaksanız, nişasta ve tereyağını kullanmamanız gerekir. Çünkü bu malzemeler tuz ile iyi bir lezzet vermez. Krema Nasıl Yapılır?Öncelikle çelik bir tencere içerisine soğuk sütü, unu ve nişastayı ekleyerek bu malzemeleri iyice karıştırın. Bu malzemeler tam olarak karıştıktan sonra şekeri ekleyin ve erimesi için iyice karıştırın. Tüm malzemelerin iyice karıştığını düşündüğünüzde, ocağın altını orta dereceye açarak pişirmeye başlayın. Orta derecede yavaş yavaş pişen malzemeleri sürekli karıştırın. Aksi halde malzemeler, içerisine koyduğunuz un tencerenin dibine yapışabilir ve yanıklara neden olabilir. Orta ateşte pişen malzemeler yavaş yavaş koyulaşacak ve fokurdamaya başlayacaktır. Krema fokurdamaya başladığında, ocağın altını hemen kapatın. Artık krema pişmiş sayılır. Son aşama olarak tereyağını eriterek krema içerisine ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca, ister manuel olarak ister mikser yardımı ile iyice karıştırın. Kremanın biraz köpürdüğünü göreceksiniz. Artık kremanızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Böylece "Krema nasıl yapılır?" sorusunun cevabını almış olursunuz. Unutmayın ki yaptığınız bu krema, piyasada bulunan en iyi kremadan bile daha sağlıklıdır. Ekstra Bilgiler ve İpuçlarıEv yapımı kremanızı daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
Bu bilgiler ve ipuçları ile evde doğal ve lezzetli krema yapımı çok daha kolay olacaktır. Afiyet olsun! |
Krema nasil yapilir? Bu soruyu sorduğumda, evde sağlıklı ve doğal bir krema yapmak için neler gerektiğini öğrenmek istiyorum. Özellikle çocuklarım için daha iyi bir alternatif arayışındayım. Bu tarif gerçekten faydalı görünüyor, denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazSuna Hanım,
Krema Yapımı için evde sağlıklı ve doğal bir alternatif oluşturmak harika bir fikir! Özellikle çocuklar için daha iyi seçenekler aramak gerçekten önemli. İşte evde yapabileceğiniz basit bir krema tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı bal veya doğal tatlandırıcı (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Orta boy bir tencereye sütü koyup, üzerine unu ekleyin. İyice karıştırarak topaklanmasını önleyin.
2. Tencereyi orta ateşte ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema kıvamına gelene kadar devam edin.
3. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine bal, tereyağı ve vanilini ekleyin. İyice karıştırın.
4. Krema soğuduktan sonra, kapaklı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu tarife ek olarak, içerisine mevsim meyveleri veya kakao tozu ekleyerek farklı tatlar da elde edebilirsiniz. Denemek için sabırsızlandığınızı duymak çok güzel, umarım çocuklarınız bu krema tarifini sever!
Afiyet olsun!
Krema yaparken şekeri ekledikten sonra malzemeler tam olarak erimiş mi? Çünkü şekerin iyice erimesi kremanın kıvamı için önemli.
Cevap yazEvet Racih, şekerin tamamen erimesi krema yaparken kıvamını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Şekerin tam anlamıyla erimesi, kremanın daha pürüzsüz ve homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar. Bu nedenle, şekeri ekledikten sonra iyice karıştırmak ve eridiğinden emin olmak önemlidir. Eğer şeker tam erimediysa, kremada kristaller oluşabilir ve bu da istenmeyen bir dokuya sebep olabilir.