krema.gen.tr
krema

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kek Kreması

Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, ev de yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alınıp yapılabilen kremadır. Kek kreması sade olabildiği gibi vanilyalı, kakaolu, limonlu ve portakallı gibi birçok şekillerde yapılmakta ve kullanılmaktadır. Kek kreması kakao ve pudinge göre oldukça yumuşak ve yoğun kıvamdadır.

Sade Kek Kreması Malzemeler:
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı un
  • İki paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

Derin bir tencere içinde şeker, süt, un ve vanilya karıştırılarak iyice çırpılır. Çırpma işlemi unun topaklanmasını engellemek için yapılmaktadır. Çırpma bitince tencere ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılır. Kaynamaya başlayan kremanın içine son olarak yağ da eklenir ve altı kapatılıp karıştırılarak yağın erimesi sağlanır. Sık sık karıştırılarak soğuması sağlanan krema pastalarda kullanıma hazırdır.

Kakaolu\Çikolatalı Kek Kreması Malzemeler:
  • Üç su bardağı süt 
  • Bir su bardağı toz şeker
  •  Üç yemek kaşığı kakao
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir yumurta sarısı
  • İsteğe göre vanilya kullanılabilir
Yapılışı:

Yumurta sarısı, un, nişasta, süt, kakao ve toz şeker derin bir tencere içerisinde iyice çırpılarak karıştırılır.
Kek Kreması

Ocağa alınan tencere kısık ateş üzerine koyulur ve krema kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan krema bir iki dakika kadar ocağın üzerinde bırakılır ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır.

Limonlu Kek Kreması Malzemeler:
  • İki adet limon
  • İki adet yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • İki yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

Limonların kabukları iyice yıkanarak rendenin en ince kısmı ile rendelenir ve iç kısmının da suyu sıkılır. Tencereye koyulan limon suyu ve kabuklarının üzerine şeker, nişasta ve yumurta eklenerek kısık ateş üzerinde karıştıra karıştıra pişirilir. Kaymaya başlayan kremanın altı kapatılır ve son olarak üzerine tereyağı eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema içindeki limon kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirilir ve istenilen kekte kullanılabilir.

Yayınlanma Tarihi : 05.1.2016 09:35:48

Kek Kreması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kek Kreması"

sanane

İğrenç oldu sakın bence denemeyin

2017-07-23

Kullanıcı oyu: 4,5

saya

benim kremam sivi oldu ne yapmaliyim lutfen yardim edin

2017-05-27

Kullanıcı oyu: 4,5

Abdülkaviy

güzel tarif teşekkürler

2016-01-05

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tart Kreması

Tart kreması, yapımı kolay olan bir tariftir. Tart seven kişilerin kremalı tart tarifini de seveceğini tahmin ediyoruz. Tart normalde kalıpta pişirilen daha çok meyveli yapılan pasta benzeri bir tatlıdır. Turtaya benzese de, ondan...

Limon Kreması

Limon kreması; Limon; C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir içermektedir. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif doludur. Limonla çeşiti yiyecekler ve içecekler hazırlanmaktadır. Bunlardan biride limon...

Yemek Kreması

Yemek kreması; Türk mutfağında kremalar vazgeçilmez bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerde krema kullanılır. Damak tadına uygunluğundan dolayı kullanılmaya devam eden kremalar evde de yapılabilir. Yapımı hem kolay hem d...

Krema Dolgulu Kek

Krema dolgulu kek, Sizde özel günlerinizde özel bir kek hazırlamak istiyorsanız, krema dolgulu kek tam da size göre. Yapımı birkaç aşamadan oluşan krema dolgulu kekin hem lezzeti hemde görünüşü diğer keklerden çok farklıdır. Sunum...

Tatlı Krema

Tatlı Krema, kremalar evde yaptığımız kek ve pastaları lezzetlendirmek için yaptığımız vazgeçilmez tatlardan biridir. Görsel açıdan da güzel bir görüntü vermek için hazırlanan bu krema evde yapılabilecek olduğu için dışarıdan kapa...

Evde Krema Nasıl Yapılır

Evde krema nasıl yapılır, krema genellikle pastalarda ve yemeklerde kullanmak için hazırlanır. Pastalarda kullanılan krema tatlı, yemeklerde kullanılan ise tuzlu olur. Hanımların çoğu pasta kremasını ve yemek kremasını hazır almay...

Evde Pasta Kreması

Evde Pasta Kreması, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırladığınız ve hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli bir kremadır. Daha çok butik pasta yapanların hazırlayıp kullandığı bu krema oldukça basit bir şekilde hazırlanabil...

Fındık Kreması

Fındık kreması, fındığın preslenmesi ve ezilmesi ile elde ediliyor ve fındığın faydası ile aynı özelliği taşıyor. Fındık kreması ülkemizde çok yaygın olarak üretilir ve taze olarak bulunması mümkündür. Fındık kremasını marketlerde...

Rulo Pasta Kreması

Rulo Pasta Kreması, Muhteşem görünüşü ve şahane lezzeti ile rulo pastayı kim sevmez ki. Birçok pasta çeşidi gibi rulo pastanında olmazsa olmazı elbetteki kremasıdır. İştah kabartan rulo pasta ve bu pastaya nasıl bir krema yapabili...

Yaş Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Yaş pasta kreması nasıl yapılır; denilince herkesin aklına gelecek pratik yaş pasta kremaları bulunmaktadır. Çileklisi, muzlusu, çikolatalısı v.s. birçok pasta kreması çeşiti bulunmaktadır. Küçüklüğümüzde annem bize amonyaklı yaş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

krema, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017