Kakaolu pasta kreması, en klasik pasta krema tariflerinden biridir. Bazı insanlar pasta kremasını sade ya da daha hafif olması için meyveli tercih ederken, özellikle çocuklar ve gençler çikolatalı pasta kremasını daha fazla beğenirler. Kakaolu pasta kremasının yapımı oldukça basittir. Benim sizlerle paylaşmak istediğim tarifin içerisinde hem krem şanti hem de çikolata ile kakao kullanılmaktadır. Siz arzu ederseniz sadece kakaoyu da kullanabilirsiniz. Ben özellikle hepsini bir arada kullanmayı tercih ediyorum. Böylece hazırladığım kakaolu krema lezzet olarak hazır kremalara daha fazla benziyor ve daha parlak bir görünüme sahip oluyor. Evde pasta kreması hazırlamak oldukça pratik bir işlemdir. Neredeyse sıradan bir muhallebi yapımını bilen bir insan kakaolu pasta kremasını da hazırlarken asla zorluk çekmez. Ayrıca ben bazen pastalarda daha pratik olması açısından krema olarak kakaolu puding ya da çikolata sosu da kullanıyorum. Ancak kıvam olarak daha koyu olması gerektiğinden kullanılması gereken süt miktarını azaltıyorum. Sizlerle paylaşacağım kakaolu krema tarifi umarım herkesin işine yarar. Şimdiden herkese kolay gelsin. Kakaolu Pasta Kreması Malzemeleri
Kakaolu Pasta Kreması Nasıl Yapılır? Kakaolu pasta kremasının yapımı için bir küçük tencerenin içerisine nişasta ile unu dökün ve karıştırın. Üzerine soğuk süt, toz şeker ve kakaoyu da ilave ederek toz malzemenin iyice erimesi için mikser yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra üzerine kalan sütü ekleyin. Tencereyi ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında yaklaşık 3 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatarak üzerine çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Kaşık yardımıyla birkaç dakika daha çırpın. Kremayı soğuması için bir kenara kaldırın. Krema süt mayalama kıvamından daha ılık bir hale geldiğinde ise içerisine kakaolu krem şantiyi ekleyin ve yine mikserle 3 dakika çırpın. Kakaolu pasta kreması hazır. Hazırlanan pasta kremasını ılık iken kullanmaya özen gösterin. Şimdiden herkese kolay gelsin. Ekstra Bilgiler Kakaolu pasta kreması tarifinde kullanacağınız çikolatanın kalitesi oldukça önemlidir. Daha kaliteli bir çikolata kullanarak kremanızın lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, kremayı hazırlarken sürekli karıştırmak önemlidir. Bu sayede kremanız topaklanmaz ve pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz. Kremayı daha hafif bir lezzet elde etmek isterseniz, süt miktarını artırabilir ve şeker miktarını azaltabilirsiniz. Kakaolu pasta kreması, sadece pastalarda değil, aynı zamanda kek, muffin ve diğer tatlılar için de harika bir dolgu malzemesidir. Bu kremayı hazırladıktan sonra buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz, bu sayede tatlılarınızda her zaman hazırda kremanız olur. |