krema.gen.tr
krema

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Krema

Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerin içerisinde kremaya yer verilir. Çünkü krema damak tadımıza uygun olan bir lezzete sahiptir. Çorbalarda tavuk yemeklerinde makarnalarda sıklıkla kullanılır. Kremalar yemekler için pastalar için vazgeçilmez bir üründür. Yemeklere ve pastalara lezzet katar. Özellikle pastalarda asıl pastaya tat veren odur. Bir profiterol kremasız olmaz, tiramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten ayıran farklı gösteren yine kremadır. Dışarıda yapılan kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunur bu nedenle evde krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmemize yarayacaktır. Bazı krema tarifleri,

Sade krema yapımı için gerekli malzemeler 
  • İki su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı un
  • Üç yemek kaşığı mısır nişastası
  • Üç kahve fincanı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı tereyağı 
Sade krema yapılışı, kremanın yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Bay bayan herkes rahatlıkla bu krema tarifini uygulayarak güzel lezzetli kremalar ortaya çıkarır. Krema için derin bir tencereye ilk olarak iki su bardağı süt konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır.
Krema

Ardından üç kaşık un üç kaşık nişasta eklenir ve iyice çırpılır. Pütür kalmamasına dikkat edilir. Kaynamaya yaklaşınca üç fincan toz şeker ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir. Göz göz olunca ocaktan alınır ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılır ve kremanız hazır. İster keklerde ister tatlılarda kullanabilirsiniz.

Tiramisu kreması yapımı için gerekli malzemeler
  • İki buçuk su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Üç yemek kaşığı tepeleme un
  • Bir adet yumurta
  • İki yüz gram labne peyniri
Tiramisu kreması yapılışı, tiramisuya lezzetini veren labne ile yapılan bu güzel kremasıdır. Bu kremanın yapımı için bir yumurta ile şeker bir tencereye alınır ve iyice çırpılır. Üzerine şeker ilave edilir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Ardından un eklenir ve un ile de çırpılınca topaklanmaması için bir yandan süt eklenir bir yandan çırpılır. Bu karışım ocağa alınır ve ocak açılır kaynayana kadar çırpmaya devam ederek pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve on beş dakika kadar ılıması beklenir. El yakmayacak bir ılıklığa ulaşınca içerisine bir kutu labne peyniri ilave edilir ve missek ile beş dakika kadar çırpılır. Ardından tiramisu keki ile birleştirilir.

Yayınlanma Tarihi : 05.1.2016 09:50:59

Krema Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Krema"

kenan

sıvı krema ve toz krema arasındaki fark nedir acaba triliçe için krema almaya gittim ama toz olarak çıktı

2017-05-28

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tart Kreması

Tart kreması, yapımı kolay olan bir tariftir. Tart seven kişilerin kremalı tart tarifini de seveceğini tahmin ediyoruz. Tart normalde kalıpta pişirilen daha çok meyveli yapılan pasta benzeri bir tatlıdır. Turtaya benzese de, ondan...

Limon Kreması

Limon kreması; Limon; C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir içermektedir. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif doludur. Limonla çeşiti yiyecekler ve içecekler hazırlanmaktadır. Bunlardan biride limon...

Yemek Kreması

Yemek kreması; Türk mutfağında kremalar vazgeçilmez bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerde krema kullanılır. Damak tadına uygunluğundan dolayı kullanılmaya devam eden kremalar evde de yapılabilir. Yapımı hem kolay hem d...

Krema Dolgulu Kek

Krema dolgulu kek, Sizde özel günlerinizde özel bir kek hazırlamak istiyorsanız, krema dolgulu kek tam da size göre. Yapımı birkaç aşamadan oluşan krema dolgulu kekin hem lezzeti hemde görünüşü diğer keklerden çok farklıdır. Sunum...

Tatlı Krema

Tatlı Krema, kremalar evde yaptığımız kek ve pastaları lezzetlendirmek için yaptığımız vazgeçilmez tatlardan biridir. Görsel açıdan da güzel bir görüntü vermek için hazırlanan bu krema evde yapılabilecek olduğu için dışarıdan kapa...

Evde Krema Nasıl Yapılır

Evde krema nasıl yapılır, krema genellikle pastalarda ve yemeklerde kullanmak için hazırlanır. Pastalarda kullanılan krema tatlı, yemeklerde kullanılan ise tuzlu olur. Hanımların çoğu pasta kremasını ve yemek kremasını hazır almay...

Evde Pasta Kreması

Evde Pasta Kreması, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırladığınız ve hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli bir kremadır. Daha çok butik pasta yapanların hazırlayıp kullandığı bu krema oldukça basit bir şekilde hazırlanabil...

Fındık Kreması

Fındık kreması, fındığın preslenmesi ve ezilmesi ile elde ediliyor ve fındığın faydası ile aynı özelliği taşıyor. Fındık kreması ülkemizde çok yaygın olarak üretilir ve taze olarak bulunması mümkündür. Fındık kremasını marketlerde...

Rulo Pasta Kreması

Rulo Pasta Kreması, Muhteşem görünüşü ve şahane lezzeti ile rulo pastayı kim sevmez ki. Birçok pasta çeşidi gibi rulo pastanında olmazsa olmazı elbetteki kremasıdır. İştah kabartan rulo pasta ve bu pastaya nasıl bir krema yapabili...

Yaş Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Yaş pasta kreması nasıl yapılır; denilince herkesin aklına gelecek pratik yaş pasta kremaları bulunmaktadır. Çileklisi, muzlusu, çikolatalısı v.s. birçok pasta kreması çeşiti bulunmaktadır. Küçüklüğümüzde annem bize amonyaklı yaş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

krema, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017