Yağlı Krema

Yağlı krema; pasta süslemek için en çok tercih edilen krema çeşitlerinden bir tanesidir. Yağlı kremanın yapılması oldukça kolay, lezzetli ve pratiktir. Bay ve bayan herkes rahatlıkla bu krema tarifini uygulayarak güzel lezzetli kremalar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle krem şantiyi sevmeyenlerin pasta süslemede ilk tercih ettikleri bir krema çeşididir.
Hazırlanan yağlı kremayı 3 ay boyunca derin dondurucuda saklayabilirsiniz fakat kullanmadan önceki gün buzdolabınızın soğutucu kısmına almayı unutmamalısınız.

Türk mutfağında kremanın önemli bir yeri vardır. Çünkü krema damak tadımıza çok uygun olan bir lezzete sahiptir. Kremalar yemekler için ve pastalar için vazgeçilmez bir üründür. Özellikle pastalara çok büyük lezzet katmaktadır. Pastalarda asıl pastaya tat veren kremasıdır. Bir profiterol kremasız olmaz, tramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten farklı yapan, gösteren yine kremasıdır. Dışarıda yapılan yağlı kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunmaktadır bu sebeple evde yağlı krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmeniz çok faydalı olacaktır. Şimdi yağlı krema için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Yağlı krema tarifi için gerekli malzemeler; 22 cm'lik bir pasta için;
  • 125 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 250 gram pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı kaynamış su
  • Kakaolu olmasını istiyorsanız 30 gram toz kakao ilave edebilirsiniz.

Yağlı krema tarifi nasıl yapılır?


İlk önce kullanacağınız tereyağı veya margarini oda sıcaklığına çıkartmanız gerekir. Oda sıcaklığında olduğuna yağın emin olduktan sonra yağı karıştırma kabına alarak mikser yardımı ile krem kıvamına gelinceye kadar güzelce çırpın. Krem kıvamına gelen yağın içerisine pudra şekerini ilave edin ve mikser ile karıştırmaya devam edin. Şeker ve yağın birbirine çok iyi karışması gerekir. Tüm bu karışımın üzerine suyu ekleyip kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. İsteğe bağlı olarak kakao ekleyebilirsiniz veya kremayı beyaz renkte kullanabilirsiniz. Kıvama gelince pasta süslemelerinde ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz veya hemen kullanmayacaksanız dondurucu bölümünde üç ay boyunca saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
23.01.2024 03:58:55
Yağlı Krema ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yağlı Krema Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yağlı Krema"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Makarna Kreması

Makarna kreması, Oldukça sevilen ve yapımı çok kolay olan makarna soslarından biridir. Kremayı hazır halde marketten satın almak mümkün ancak evde de hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Krema

Krem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır. Krem şanti kremaya biraz daha farklı bir tat katar. Böylece nişasta ya da unla hazırl...
Devamını Oku

Krema İle Yapılan Tatlılar

Krema ile yapılan tatlılar, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri de tat tarifeleridir. Tatlıların içerisine katılacak olan krema tatlıya ayrı bir ...
Devamını Oku

Labneli Pasta Kreması

Labneli pasta kreması, çok lezzetli ve kıvamlı bir kremadır. Labneli krema denilince ilk akla gelen tatlı tramisudur. Labneli pasta kreması her ne kadar...
Devamını Oku

Köstebek Pasta Kreması

Köstebek pasta kreması, köstebek pastanın tadına tat katan en önemli kısımdır. Köstebek pastanın kremasının kıvamının ve tadının yerinde olması önemlidir. Pa...
Devamını Oku

Çiğ Krema

Çiğ krema, ülkemizde son zamanlarda çok sık olarak kullanılmaya başlanmıştır. Krema, batı mutfağına ait olan bir malzemedir ve çoğu yemek tarifinde, tatlı ta...
Devamını Oku

Kek Kreması

Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, evde yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alını...
Devamını Oku

Cupcake Kreması

Cupcake kreması daha leziz görünen bir cupcake yapabilmek için mutlaka kullanmanız gereken tarifler arasında yer alıyor. İster kakaolu ister sade bir cupcake...
Devamını Oku

Trileçe Kreması

Trileçe kreması; hazırlama aşaması sizleri sakın korkutmasın. Trileçe bir çeşit Balkan tatlısıdır ve son derece özel bir lezzettir. Trileçe ile ilk karşılaşt...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması, Profiterol içinde muhteşem bir sürprizi dışında enfes çikolatası olan küçük yumuşak toplar halinde kremalı bir tatlıdır. Yapımı zahmet is...
Devamını Oku

Beyaz Krema

Beyaz krema günümüzde hazır kremalar fazlalıkla tüketilirken evlerimiz de daha sağlıklı kremalar yapabiliriz. Çocuklarımız için hem sağlıklı hem daha lezzetl...
Devamını Oku

Nişastasız Pasta Kreması

Nişastasız pasta kreması; diğer krema çeşitleri ile karşılaştırıldığında kıvam olarak daha katı ve sindirimi biraz daha zordur. Ayrıca nişasta ile hazırlayac...
Devamını Oku

Hazır Pasta Kreması

Hazır Pasta Kreması, Pasta birçok farklı malzemeler sonucu meydana gelen şekerli yiyecektir. Genellikle her damak tadına uygun şekilde yapılır. Pasta çeşidi ...
Devamını Oku

Sıvı Krema

Sıvı Krema, genellikle Türklerin pek de damak zevkine uymayan ve Türk mutfağında sıklıkla kullanılmayan lezzetlerden birisi de sıvı kremadır. Aslında çok uzu...
Devamını Oku

Sütsüz Krema

Sütsüz krema, bu tarif çok farklı bir krema çeşididir. Her zaman yapılan kremalardan büyük bir farkı var oda kremanın içinde sütün olmaması. Yanlış duym...
Devamını Oku

Pasta Üstü Kreması

Pasta üstü kreması, bu krema tarifi muhallebi için kullanılan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve pratik bir pasta üstü kremasıdır. Bu tarif diğerlerinden ...
Devamını Oku

Çorba Kreması

Çorba kreması, çorba bütün yemek masalarının vazgeçilmez bir başlangıcıdır. Bu başlangıç, sağlıklı beslenme için son derece önemlidir. Uzmanlar, yemeğe çorba...
Devamını Oku

Sade Pasta Kreması

Sade pasta kreması, Pasta yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir tatlı doğum günlerin olmazsa olmazı pastasız olur mu? Hiç üzerine yaşımız kadar mum ...
Devamını Oku

Pastane Kreması

Pastane kreması, her zaman hazır aldığımız pastaları yerken yapmak istediğimiz bir krema çeşididir. Yerken ağızda kaymak tadı gelen muhteşem bir lezzet. P...
Devamını Oku

Krema

Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Makarna Kreması
Krem Şantili Krema
Krema İle Yapılan Tatlılar
Labneli Pasta Kreması
Köstebek Pasta Kreması
Son Forum Konuları
Cupcake Kremasi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024