Tuzlu krema: Krema denince aklımıza sadece tatlı ve pastalarda kullanılan kremalar gelmesin. Krema tatlılara ne kadar lezzet katıyor ise yemekler için kullanılan kremalarda vardır. Bunlar dışarıda kolayca bulunabilen kremalar olsa da evimizde pratik ve çok kolay yapacağımız lezzetli kremalarda vardır. Şimdi sizlere tuzlu yemekler için kullanabileceğimiz tuzlu krema tarifini sunacağım.
- Bir adet yumurta
- Bir yemek kaşığı yoğurt
- Bir çay bardağı un
- Bir tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı süt
- Bir tutam tuz
Tuzlu Krema Nasıl Yapılır?
Derin bir kabın içerisine yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Belirtilen miktardaki yoğurt eklenerek yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırpılır. Son olarak sırası ile süt, nişasta ve tuz eklenir. Bir süre daha çırpıldıktan sonra krema hazır hale gelir. Diğer kremaların aksine pişirilmez. Bunun nedeni yemeğin içerisinde zaten pişecek olmasıdır. Özellikle makarna, tavuk sote ve çorbalarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.