- 2 su bardağı su süt
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 adet muz
Muzlu Pasta Kreması Nasıl Yapılır?
Önce keki yapalım. Yumurta ile şekeri bir kapta çırpalım, sonra üzerine sıvı yağı ve yoğurt ilave edip hepsini bir güzel karıştıralım. Sonra kabartma tozu, vanilyayı ve unu da ilave edelim. Küçük bir fırın kabına hazırladığımız hamuru alalım ve iyi her tarafına yayalım. 180 derecelik fırında pişirmeye bırakalım.
Bu ara da kremayı hazırlayalım. Önce unu ve şekeri kuru şekilde karıştıralım. Sonra bir tencereye alalım ve üzerine sütü ilave edip pişirmeye başlayalım. Krema ısınmadan önce yumurtayı kırıp iyice karıştıralım. Kremayı pişirelim, krema pişip soğuduktan sonra muzunu da koyalım.
Mikser de muz ezilene kadar çırpalım ve krema hazır. Bu ara da kek de pişmiş olacak kek soğuduktan sora keki kalıptan çıkaralım ve ortadan keselim. Daha sonra hazırladığımız kremayı arasına ve üzerine sürelim, her yerini krema ile kaplayalım. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım.