Muzlu kremayı hazırlayabilmek için küçük bir çorba tenceresinin içerisine şeker ve unu doldurun ve karıştırın.
Toz malzemelerin üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ve yumurtayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra
muzlu kremayı pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için ocağın en küçük gözüne krema tenceresini alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema kaynamaya başladığında üzerine hazır çiğ kremayı ilave edin ve biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Üzerine muzu ekleyin ve mikser ile muz ezilip tamamen krema ile karışana kadar çırpmaya devam edin. Muzlu kremanın içerisine en son olarak vanilyayı da boşaltın.
Muzlu krema hazır. Soğutarak istediğiniz her çeşit tatlı ve pastalarda pratik şekilde kullanabilirsiniz. Fakat muz çabuk bozulup kararan bir meyve olduğundan kremalı tatlınızı bir an evvel tüketmeye gayret edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.