Krema çeşitleri; Kremalar yemek için ve pastalar için olduğu gibi tuzlu ve tuzsuz çeşitleri de vardır. Bu kremalar marketlerde reyonlarda da bulunabildiği gibi evde de hazırlanabilir. Reyonlardaki krema şekersizdir eğer şekerli istenirse kremanın içerisine şeker eklenerek krem şanti ve tatlılarda kullanılabilir. Şekersiz olarak da yemeklere tat ve lezzet vermek içinde kullanılır.
Krema çeşitleri tuzlu ve tatlı olmak üzere iki çeşittir
Tuzlu krema tarifi
1,5 su bardağı yağlı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
Tuzlu krema nasıl yapılır?
Bir tencere içerisine süt, un ve tuz katılarak orta ateşte kaşık ile karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvam yakaladıktan sonra sıcakken mikser yardımı ile 5 dakika karıştırılarak yemekte kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmadığından dolayı hazırlandığı vakit bozulmaması için kullanılmalıdır.
Tatlı krema tarifi
2 su bardağı yağlı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır unu
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Tatlı krema nasıl yapılır?
Bir tencere içerisinde ılık süt, un, mısır nişastası ve şeker iyice karıştırılır. Orta ateşte bir kaşık yardımı ile karışım iyice karıştırılır. Karışım kıvamını yakaladıktan sonra altı kapatılır ve içerisine tereyağı atılarak mikser yardımı ile 5 dakika kadar karıştırılarak krema kullanıma hazır bir hale gelir.
Krema çeşitleri ise şunlardır
Kremşanti: En çok kullanılan krema çeşitlerindendir. Toz halinde kullandığımız kremşanti 1 su bardağı süt ile karıştırılarak kullanıma hazır bir hal alır.
Yağlı krema: 100 gram tereyağı ile 200 gram pudra şekeri ile önceden yağ krem haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra pudra şekeri eklendikten sonra kıvam haline gelene kadar çırpılarak hazır duruma gelir.
Çikolatalı krema: 100 gram bitter çikolata 200 ml kadar sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpılarak kullanıma hazır hale gelir.
Çikolata ganaş: En lezzetli krema çeşitlerindendir. Yapımı oldukça basit olan çikolata ganaş 200 gram krema kaynatılarak küçük küçük doğranmış olan çikolatalar içine atılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
19.01.2024 06:11:11
Krema Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tuzlu krema tarifini çok merak ettim açıkçası. Böyle bir krema türü olduğunu ilk kez duyuyorum. Bu kremayı hangi yemeklerde kullanabiliriz acaba? Tatlıları hazırlarken mi kullanılmalı yoksa tuzlu böreklerde mi kullanılıyor? Bu konuda bilgisi olan var mı? Lerzan . 31.10.2018 17:08:11
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024