Krema Çeşitleri

Krema çeşitleri; Kremalar yemek için ve pastalar için olduğu gibi tuzlu ve tuzsuz çeşitleri de vardır. Bu kremalar marketlerde reyonlarda da bulunabildiği gibi evde de hazırlanabilir. Reyonlardaki krema şekersizdir eğer şekerli istenirse kremanın içerisine şeker eklenerek krem şanti ve tatlılarda kullanılabilir. Şekersiz olarak da yemeklere tat ve lezzet vermek içinde kullanılır.

Krema çeşitleri tuzlu ve tatlı olmak üzere iki çeşittir


Tuzlu krema tarifi

  • 1,5 su bardağı yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tuzlu krema nasıl yapılır?


Bir tencere içerisine süt, un ve tuz katılarak orta ateşte kaşık ile karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvam yakaladıktan sonra sıcakken mikser yardımı ile 5 dakika karıştırılarak yemekte kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmadığından dolayı hazırlandığı vakit bozulmaması için kullanılmalıdır.

Tatlı krema tarifi
  • 2 su bardağı yağlı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tatlı krema nasıl yapılır?

Bir tencere içerisinde ılık süt, un, mısır nişastası ve şeker iyice karıştırılır. Orta ateşte bir kaşık yardımı ile karışım iyice karıştırılır. Karışım kıvamını yakaladıktan sonra altı kapatılır ve içerisine tereyağı atılarak mikser yardımı ile 5 dakika kadar karıştırılarak krema kullanıma hazır bir hale gelir.

Krema çeşitleri ise şunlardır
  • Kremşanti: En çok kullanılan krema çeşitlerindendir. Toz halinde kullandığımız kremşanti 1 su bardağı süt ile karıştırılarak kullanıma hazır bir hal alır.
  • Yağlı krema: 100 gram tereyağı ile 200 gram pudra şekeri ile önceden yağ krem haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra pudra şekeri eklendikten sonra kıvam haline gelene kadar çırpılarak hazır duruma gelir.
  • Çikolatalı krema: 100 gram bitter çikolata 200 ml kadar sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpılarak kullanıma hazır hale gelir.
  • Çikolata ganaş: En lezzetli krema çeşitlerindendir. Yapımı oldukça basit olan çikolata ganaş 200 gram krema kaynatılarak küçük küçük doğranmış olan çikolatalar içine atılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
19.01.2024 06:11:11
Krema Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krema Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Krema Çeşitleri"
Tuzlu krema tarifini çok merak ettim açıkçası. Böyle bir krema türü olduğunu ilk kez duyuyorum. Bu kremayı hangi yemeklerde kullanabiliriz acaba? Tatlıları hazırlarken mi kullanılmalı yoksa tuzlu böreklerde mi kullanılıyor? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Lerzan . 31.10.2018 17:08:11

Makarna Kreması

Makarna kreması, Oldukça sevilen ve yapımı çok kolay olan makarna soslarından biridir. Kremayı hazır halde marketten satın almak mümkün ancak evde de hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Krema

Krem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır. Krem şanti kremaya biraz daha farklı bir tat katar. Böylece nişasta ya da unla hazırl...
Devamını Oku

Krema İle Yapılan Tatlılar

Krema ile yapılan tatlılar, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri de tat tarifeleridir. Tatlıların içerisine katılacak olan krema tatlıya ayrı bir ...
Devamını Oku

Labneli Pasta Kreması

Labneli pasta kreması, çok lezzetli ve kıvamlı bir kremadır. Labneli krema denilince ilk akla gelen tatlı tramisudur. Labneli pasta kreması her ne kadar...
Devamını Oku

Köstebek Pasta Kreması

Köstebek pasta kreması, köstebek pastanın tadına tat katan en önemli kısımdır. Köstebek pastanın kremasının kıvamının ve tadının yerinde olması önemlidir. Pa...
Devamını Oku

Çiğ Krema

Çiğ krema, ülkemizde son zamanlarda çok sık olarak kullanılmaya başlanmıştır. Krema, batı mutfağına ait olan bir malzemedir ve çoğu yemek tarifinde, tatlı ta...
Devamını Oku

Kek Kreması

Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, evde yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alını...
Devamını Oku

Cupcake Kreması

Cupcake kreması daha leziz görünen bir cupcake yapabilmek için mutlaka kullanmanız gereken tarifler arasında yer alıyor. İster kakaolu ister sade bir cupcake...
Devamını Oku

Trileçe Kreması

Trileçe kreması; hazırlama aşaması sizleri sakın korkutmasın. Trileçe bir çeşit Balkan tatlısıdır ve son derece özel bir lezzettir. Trileçe ile ilk karşılaşt...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması, Profiterol içinde muhteşem bir sürprizi dışında enfes çikolatası olan küçük yumuşak toplar halinde kremalı bir tatlıdır. Yapımı zahmet is...
Devamını Oku

Beyaz Krema

Beyaz krema günümüzde hazır kremalar fazlalıkla tüketilirken evlerimiz de daha sağlıklı kremalar yapabiliriz. Çocuklarımız için hem sağlıklı hem daha lezzetl...
Devamını Oku

Nişastasız Pasta Kreması

Nişastasız pasta kreması; diğer krema çeşitleri ile karşılaştırıldığında kıvam olarak daha katı ve sindirimi biraz daha zordur. Ayrıca nişasta ile hazırlayac...
Devamını Oku

Hazır Pasta Kreması

Hazır Pasta Kreması, Pasta birçok farklı malzemeler sonucu meydana gelen şekerli yiyecektir. Genellikle her damak tadına uygun şekilde yapılır. Pasta çeşidi ...
Devamını Oku

Sıvı Krema

Sıvı Krema, genellikle Türklerin pek de damak zevkine uymayan ve Türk mutfağında sıklıkla kullanılmayan lezzetlerden birisi de sıvı kremadır. Aslında çok uzu...
Devamını Oku

Sütsüz Krema

Sütsüz krema, bu tarif çok farklı bir krema çeşididir. Her zaman yapılan kremalardan büyük bir farkı var oda kremanın içinde sütün olmaması. Yanlış duym...
Devamını Oku

Pasta Üstü Kreması

Pasta üstü kreması, bu krema tarifi muhallebi için kullanılan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve pratik bir pasta üstü kremasıdır. Bu tarif diğerlerinden ...
Devamını Oku

Çorba Kreması

Çorba kreması, çorba bütün yemek masalarının vazgeçilmez bir başlangıcıdır. Bu başlangıç, sağlıklı beslenme için son derece önemlidir. Uzmanlar, yemeğe çorba...
Devamını Oku

Sade Pasta Kreması

Sade pasta kreması, Pasta yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir tatlı doğum günlerin olmazsa olmazı pastasız olur mu? Hiç üzerine yaşımız kadar mum ...
Devamını Oku

Pastane Kreması

Pastane kreması, her zaman hazır aldığımız pastaları yerken yapmak istediğimiz bir krema çeşididir. Yerken ağızda kaymak tadı gelen muhteşem bir lezzet. P...
Devamını Oku

Krema

Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Makarna Kreması
Krem Şantili Krema
Krema İle Yapılan Tatlılar
Labneli Pasta Kreması
Köstebek Pasta Kreması
Son Forum Konuları
Cupcake Kremasi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024