Krem şantili kremayı krem şantiyi kremanın içerisine toz halinde dökecek şekilde tarif edeceğim.
Küçük bir tencerenin içerisine vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeyi boşaltın ve mikser yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra ocaktaki en küçük gözün üzerine koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pasta kremasını pişirin. Kremanın dibini tutmadan iyice kaynaması hem koyulaşması hem de nişasta kokusunun gitmesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle karıştırmayı sakın bırakmayın. Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve kremanın içerisine vanilyayı boşaltın. Kremanın içerisine krem şantiyi ilave edebilmek için kremanın ilk sıcağının çıkması gerekmektedir. İlk sıcağı çıkan kremanın içerine bir poşet krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımıyla birkaç dakika boyunca çırpın. Artık
krem şantili krema hazır. Bu krema her türlü pastada çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Yalnız kremayı pastalarda kullanırken çok sıcak ve çok soğuk olmaması hususuna özen göstermeniz gerekmektedir. Şimdiden herkese afiyet olsun.