Ganaj krema, yaygın olarak pastacılık alanında kullanılan, pasta yapımında elverişli olan bir krema türüdür. Oldukça lezzetli olan bu krema hem pastaların arasını hem de dış kısmını kaplamak içi kullanılabilir. Şeker hamuru kullanılacak pastalarda
ganaj krema özellikle çok sık tercih edilmektedir. Bunun nedeni süt ya da su bazlı olan kremaların şeker hamurunu terletmesidir.
Onların aksine
ganaj krema yağlı bir kremadır ve şeker hamurunu güzel tutar, terletmez. Ganaj krema için kullanılacak olan malzemeler kuvertür çikolata ve süt kremasıdır. Bu malzemeler 1'e 1 oranında kullanılır. Mesela 8-10 kişilik bir pasta için 400 gram kuvertür çikolataya 400 ml süt kreması olacak şekilde hazırlanır. Kuvertür çikolata 3 çeşittir. Bunlar bitter, beyaz ve sütlüdür. Damak zevkimize ya da pastaya göre dilediğimizi
ganaj kremanın yapımında kullanabiliriz.
Öncelikle kuvertür çikolatalarımızı kremanın içinde çok daha kolay eriyebilmesi için bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırırız ya da rende ile rendeleriz. Rendelediğimiz çikolataları bir kabın içerisine alırız. Daha sonra ocağa koyduğumuz tencerenin içine 400 ml süt kremasını ekleriz ve kısık ateşte ısınmasını bekleriz. Kremayı kaynayacak kadar ısıtmamalıyız. Tek tük kabarcıklar çıkana kadar ısıtırız ve daha sonra ocaktan alırız.
Ocaktan aldığımız süt kremasını temiz bir kabın içerisine alırız ve daha önceden ufak parçalara ayırdığımız kuvertür çikolatalarımızı kremanın içine atıp eriyene kadar karıştırırız. Çikolatalar tam olarak eridikten sonra oluşan karışım biraz akıcı vasıfta olacaktır. Bu şekilde mutfakta çikolata sosu olarak da kullanılmaktadır. Bu sosun krema kıvamına gelmesi için bir süre buzdolabında bekletilmesi gerekir. Bir gece bekledikten sonra
ganaj krema güzel bir kıvama gelecektir. Bu aşamadan sonra dilediğiniz pastanızın yapımında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.