Bu tarifi yaparken mutlaka püf noktalarını gözden kaçırmamak dikkat edin. Çünkü en ufak bir püf nokta bile kremanın kıvamını etkileyerek tadını değiştirebilir. Öncelikle pasta üstü kremasını pişireceğiniz küçük bir tencere alıp içine toz şekeri, nişastayı ve unu koyarak iyice karıştırın ve içine sütü ilave edip karıştırın ve ocağın altını açarak üzerine koyun. Orta karar ateşte sürekli olarak karıştırarak kaynamasını bekleyin. Bu sırada bir çırpıcı yardımıyla sürekli olarak karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Çünkü çırpıcı pasta üstü kremasının topaklanmasını önlemeye yardımcı olur. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Daha sonra kremanın içine tereyağı veya margarini koyun ve eriyene kadar karıştırın. Ardından da bir paket vanilya açarak üzerine serpmek iyice karıştırın. Daha sonra pasta veya tatlılarınızın üzeri için hazırlayın. Pasta üstü kreması tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.