Krema

Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerin içerisinde kremaya yer verilir. Çünkü krema damak tadımıza uygun olan bir lezzete sahiptir. Çorbalarda tavuk yemeklerinde makarnalarda sıklıkla kullanılır. Kremalar yemekler için pastalar için vazgeçilmez bir üründür.
Yemeklere ve pastalara lezzet katar. Özellikle pastalarda asıl pastaya tat veren odur. Bir profiterol kremasız olmaz, tiramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten ayıran farklı gösteren yine kremadır. Dışarıda yapılan kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunur bu nedenle evde krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmemize yarayacaktır. Bazı krema tarifleri,

Sade krema yapımı için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı un
  • Üç yemek kaşığı mısır nişastası
  • Üç kahve fincanı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Sade krema nasıl yapılır?


Kremanın yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Bay bayan herkes rahatlıkla bu krema tarifini uygulayarak güzel lezzetli kremalar ortaya çıkarır. Krema için derin bir tencereye ilk olarak iki su bardağı süt konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Ardından üç kaşık un üç kaşık nişasta eklenir ve iyice çırpılır. Pütür kalmamasına dikkat edilir. Kaynamaya yaklaşınca üç fincan toz şeker ilave edilir.
Karıştırmaya devam edilir. Göz göz olunca ocaktan alınır ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılır ve kremanız hazır. İster keklerde ister tatlılarda kullanabilirsiniz.

Tiramisu kreması yapımı için gerekli malzemeler

  • İki buçuk su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Üç yemek kaşığı tepeleme un
  • Bir adet yumurta
  • İki yüz gram labne peyniri
Tiramisu kreması nasıl yapılır?

Tiramisuya lezzetini veren labne ile yapılan bu güzel kremasıdır. Bu kremanın yapımı için bir yumurta ile şeker bir tencereye alınır ve iyice çırpılır. Üzerine şeker ilave edilir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Ardından un eklenir ve un ile de çırpılınca topaklanmaması için bir yandan süt eklenir bir yandan çırpılır. Bu karışım ocağa alınır ve ocak açılır kaynayana kadar çırpmaya devam ederek pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve on beş dakika kadar ılıması beklenir. El yakmayacak bir ılıklığa ulaşınca içerisine bir kutu labne peyniri ilave edilir ve missek ile beş dakika kadar çırpılır. Ardından tiramisu keki ile birleştirilir.
19.01.2024 04:03:11
Krema ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krema Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Krema"
sıvı krema ve toz krema arasındaki fark nedir acaba triliçe için krema almaya gittim ama toz olarak çıktı
kenan . 28.05.2017
Krema tarifiniz cok kotu sakin denemeyin arkadaslar katman gibi kati oldu malzemelerim bosa gitti
Neriman . 15.11.2018 22:55:11

Makarna Kreması

Makarna kreması, Oldukça sevilen ve yapımı çok kolay olan makarna soslarından biridir. Kremayı hazır halde marketten satın almak mümkün ancak evde de hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Krema

Krem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır. Krem şanti kremaya biraz daha farklı bir tat katar. Böylece nişasta ya da unla hazırl...
Devamını Oku

Krema İle Yapılan Tatlılar

Krema ile yapılan tatlılar, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri de tat tarifeleridir. Tatlıların içerisine katılacak olan krema tatlıya ayrı bir ...
Devamını Oku

Labneli Pasta Kreması

Labneli pasta kreması, çok lezzetli ve kıvamlı bir kremadır. Labneli krema denilince ilk akla gelen tatlı tramisudur. Labneli pasta kreması her ne kadar...
Devamını Oku

Köstebek Pasta Kreması

Köstebek pasta kreması, köstebek pastanın tadına tat katan en önemli kısımdır. Köstebek pastanın kremasının kıvamının ve tadının yerinde olması önemlidir. Pa...
Devamını Oku

Çiğ Krema

Çiğ krema, ülkemizde son zamanlarda çok sık olarak kullanılmaya başlanmıştır. Krema, batı mutfağına ait olan bir malzemedir ve çoğu yemek tarifinde, tatlı ta...
Devamını Oku

Kek Kreması

Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, evde yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alını...
Devamını Oku

Cupcake Kreması

Cupcake kreması daha leziz görünen bir cupcake yapabilmek için mutlaka kullanmanız gereken tarifler arasında yer alıyor. İster kakaolu ister sade bir cupcake...
Devamını Oku

Trileçe Kreması

Trileçe kreması; hazırlama aşaması sizleri sakın korkutmasın. Trileçe bir çeşit Balkan tatlısıdır ve son derece özel bir lezzettir. Trileçe ile ilk karşılaşt...
Devamını Oku

Profiterol Kreması

Profiterol kreması, Profiterol içinde muhteşem bir sürprizi dışında enfes çikolatası olan küçük yumuşak toplar halinde kremalı bir tatlıdır. Yapımı zahmet is...
Devamını Oku

Beyaz Krema

Beyaz krema günümüzde hazır kremalar fazlalıkla tüketilirken evlerimiz de daha sağlıklı kremalar yapabiliriz. Çocuklarımız için hem sağlıklı hem daha lezzetl...
Devamını Oku

Nişastasız Pasta Kreması

Nişastasız pasta kreması; diğer krema çeşitleri ile karşılaştırıldığında kıvam olarak daha katı ve sindirimi biraz daha zordur. Ayrıca nişasta ile hazırlayac...
Devamını Oku

Hazır Pasta Kreması

Hazır Pasta Kreması, Pasta birçok farklı malzemeler sonucu meydana gelen şekerli yiyecektir. Genellikle her damak tadına uygun şekilde yapılır. Pasta çeşidi ...
Devamını Oku

Sıvı Krema

Sıvı Krema, genellikle Türklerin pek de damak zevkine uymayan ve Türk mutfağında sıklıkla kullanılmayan lezzetlerden birisi de sıvı kremadır. Aslında çok uzu...
Devamını Oku

Sütsüz Krema

Sütsüz krema, bu tarif çok farklı bir krema çeşididir. Her zaman yapılan kremalardan büyük bir farkı var oda kremanın içinde sütün olmaması. Yanlış duym...
Devamını Oku

Pasta Üstü Kreması

Pasta üstü kreması, bu krema tarifi muhallebi için kullanılan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve pratik bir pasta üstü kremasıdır. Bu tarif diğerlerinden ...
Devamını Oku

Çorba Kreması

Çorba kreması, çorba bütün yemek masalarının vazgeçilmez bir başlangıcıdır. Bu başlangıç, sağlıklı beslenme için son derece önemlidir. Uzmanlar, yemeğe çorba...
Devamını Oku

Sade Pasta Kreması

Sade pasta kreması, Pasta yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir tatlı doğum günlerin olmazsa olmazı pastasız olur mu? Hiç üzerine yaşımız kadar mum ...
Devamını Oku

Pastane Kreması

Pastane kreması, her zaman hazır aldığımız pastaları yerken yapmak istediğimiz bir krema çeşididir. Yerken ağızda kaymak tadı gelen muhteşem bir lezzet. P...
Devamını Oku

Tiramisu Kreması

Tiramisu Kreması, Tiramisu, İtalya mutfağına ait olan bir tatlı çeşididir. Temel olarak ağza gelen kahve tadı ile bilinir. Ülkemizde de çok sık olarak yapılm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Makarna Kreması
Krem Şantili Krema
Krema İle Yapılan Tatlılar
Labneli Pasta Kreması
Köstebek Pasta Kreması
Son Forum Konuları
Cupcake Kremasi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024