Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, evde yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alınıp yapılabilen kremadır. Kek kreması sade olabildiği gibi vanilyalı, kakaolu, limonlu ve portakallı gibi birçok şekillerde yapılmakta ve kullanılmaktadır. Kek kreması kakao ve pudinge göre oldukça yumuşak ve yoğun kıvamdadır.
Sade Kek Kreması Malzemeleri
Bir su bardağı toz şeker
Üç su bardağı süt
Üç yemek kaşığı un
İki paket vanilya
Bir yemek kaşığı tereyağı
Sade Kek Kreması Nasıl Yapılır?
Derin bir tencere içinde şeker, süt, un ve vanilya karıştırılarak iyice çırpılır. Çırpma işlemi unun topaklanmasını engellemek için yapılmaktadır. Çırpma bitince tencere ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılır. Kaynamaya başlayan kremanın içine son olarak yağ da eklenir ve altı kapatılıp karıştırılarak yağın erimesi sağlanır. Sık sık karıştırılarak soğuması sağlanan krema pastalarda kullanıma hazırdır.
Kakaolu\Çikolatalı Kek Kreması Malzemeleri
Üç su bardağı süt
Bir su bardağı toz şeker
Üç yemek kaşığı kakao
Bir yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı nişasta
Bir yumurta sarısı
İsteğe göre vanilya kullanılabilir
Kakaolu\Çikolatalı Kek Kreması Nasıl Yapılır?
Yumurta sarısı, un, nişasta, süt, kakao ve toz şeker derin bir tencere içerisinde iyice çırpılarak karıştırılır.
Ocağa alınan tencere kısık ateş üzerine koyulur ve krema kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan krema bir iki dakika kadar ocağın üzerinde bırakılır ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Limonlu Kek Kreması Malzemeleri
İki adet limon
İki adet yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Bir yemek kaşığı nişasta
İki yemek kaşığı tereyağı
Limonlu Kek Kreması Nasıl Yapılır?
Limonların kabukları iyice yıkanarak rendenin en ince kısmı ile rendelenir ve iç kısmının da suyu sıkılır. Tencereye koyulan limon suyu ve kabuklarının üzerine şeker, nişasta ve yumurta eklenerek kısık ateş üzerinde karıştırarak pişirilir. Kaymaya başlayan kremanın altı kapatılır ve son olarak üzerine tereyağı eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema içindeki limon kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirilir ve istenilen kekte kullanılabilir.
19.01.2024 14:42:42
Kek Kreması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
benim kremam sivi oldu ne yapmaliyim lutfen yardim edin saya . 27.05.2017
Simge Melisa : Sıvı olan krema, çorba gibi tenekelere bir miktar un ekelemek kıvamın koyulaşmadınız sağlayacaktır. Afiyet olsun. 17.09.2018 08:34:55
Behramşah : Merhaba saya hanım, yaptığınız krema sıvı olduğu zaman istediğiniz kıvama getirmek için biraz un ekeleyerek karıştırarak istediğiniz kıvama kremanızı getirebilirsiniz. Afiyet olsun. 15.09.2018 18:38:00
Ben daha yapmadım yapmalımıyım Helen . 09.04.2018
İğrenç oldu sakın bence denemeyin sanane . 23.07.2017
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024