{ "title": "Yemek Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Yemek-Kremasi-81.jpg", "date": "20.01.2024 16:04:21", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Yemek kreması; Türk mutfağında kremalar vazgeçilmez bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerde krema kullanılır. Damak tadına uygunluğundan dolayı kullanılmaya devam eden kremalar evde de yapılabilir. Yapımı hem kolay hem de sağlıklı olan bu kremalar hazır kremalardan daha lezzetli olmaktadırlar.

Çorbalarda, makarnalarda, yemeklerde kullanılan bu kremalar eklendiği yemeğe hoş bir tat veren bir karışımdır. Bu yüzden eskiden beri kullanılan Türk yemeklerinin baş tacıdır. Bazen yemeğin yapım aşamasında, bazen yemeklerin üzerine, bazen yemeklerin de yanında kullanılan kremalar çeşit çeşittir. Her damak zevkine ayrı kullanılan kremaların en çok kullanılanı yemeklerle birlikte pişirilen kremalar olmaktadır.

Yemek kreması malzemeleri
Yemek kreması nasıl yapılır?

Pastörize inek sütünü, yarım çay bardağı unu ve tuzu bir kaba alın ve tamamen karışıncıya kadar çırpın. Çırpma işlemini karışım koyulaşana kadar devam ettirin. Karışım istenilen kıvama gelince mikrodalga fırında 3 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra krema kullanıma hazır hale gelir. İsterseniz yemeklerde isterseniz de makarnalar için aynı kremayı hazırlayabilisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kural ihtiyacınız olduğu miktarda hazırlamanız gerekmektedir. Bu karışımlar tamamen doğal olarak hazırlandığı için ihtiyacınız olduğu kadar hazırlayın ve yaptığınız gün tüketin. Kısa sürede hazırlandığından dolayı bekletmeniz ya da beklemeniz gerekmeyen bir kremadır. Kullandığınız malzemeler doğal olduğundan ve koruyucu madde içermediğinden sonraki günlerde kullanacağınız krema besin zehirlenmelerine yol açacaktır. Yemek yapacağınız her an on dakika gibi kısa sürede kullanıma hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }