{ "title": "Yağlı Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Yagli-Krema-85.jpg", "date": "23.01.2024 03:58:55", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Yağlı krema; pasta süslemek için en çok tercih edilen krema çeşitlerinden bir tanesidir. Yağlı kremanın yapılması oldukça kolay, lezzetli ve pratiktir. Bay ve bayan herkes rahatlıkla bu krema tarifini uygulayarak güzel lezzetli kremalar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle krem şantiyi sevmeyenlerin pasta süslemede ilk tercih ettikleri bir krema çeşididir. Hazırlanan yağlı kremayı 3 ay boyunca derin dondurucuda saklayabilirsiniz fakat kullanmadan önceki gün buzdolabınızın soğutucu kısmına almayı unutmamalısınız.

Türk mutfağında kremanın önemli bir yeri vardır. Çünkü krema damak tadımıza çok uygun olan bir lezzete sahiptir. Kremalar yemekler için ve pastalar için vazgeçilmez bir üründür. Özellikle pastalara çok büyük lezzet katmaktadır. Pastalarda asıl pastaya tat veren kremasıdır. Bir profiterol kremasız olmaz, tramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten farklı yapan, gösteren yine kremasıdır. Dışarıda yapılan yağlı kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunmaktadır bu sebeple evde yağlı krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmeniz çok faydalı olacaktır. Şimdi yağlı krema için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Yağlı krema tarifi için gerekli malzemeler; 22 cm'lik bir pasta için;
Yağlı krema tarifi nasıl yapılır?

İlk önce kullanacağınız tereyağı veya margarini oda sıcaklığına çıkartmanız gerekir. Oda sıcaklığında olduğuna yağın emin olduktan sonra yağı karıştırma kabına alarak mikser yardımı ile krem kıvamına gelinceye kadar güzelce çırpın. Krem kıvamına gelen yağın içerisine pudra şekerini ilave edin ve mikser ile karıştırmaya devam edin. Şeker ve yağın birbirine çok iyi karışması gerekir. Tüm bu karışımın üzerine suyu ekleyip kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. İsteğe bağlı olarak kakao ekleyebilirsiniz veya kremayı beyaz renkte kullanabilirsiniz. Kıvama gelince pasta süslemelerinde ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz veya hemen kullanmayacaksanız dondurucu bölümünde üç ay boyunca saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }