{ "title": "Trileçe Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Trilece-Kremasi-66.jpeg", "date": "20.01.2024 04:38:45", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Trileçe kreması; hazırlama aşaması sizleri sakın korkutmasın. Trileçe bir çeşit Balkan tatlısıdır ve son derece özel bir lezzettir. Trileçe ile ilk karşılaştığım zaman kekin süt ile ıslatıldığını görünce asla yiyemeyeceğim bir tatlı olduğunuz düşünmüştüm. Ama yine de üzerindeki o muhteşem görüntü beni çok cezbetmişti. Sırf kremasını çok beğendiğim için tadına baktığım tatlının şimdi hastası oldum. Orijinal trileçe tatlısı manda sütü ve manda sütü kreması ile yapıldığından daha ağır ve daha lezzetlidir. Fakat evde kendi imkânlarımız ile hazırlayacağımız trileçe yapımlarında manda sütü bulmak pek mümkün olmadığından mecburen inek sütü ile yapılan malzemeleri kullanmak zorundayız. İçerinde bol miktarda krema barındıran trileçe kreması nedendir bilinmez ama çok hafif bir tattadır. Ülkemizde halkındaki trileçe tutkusu arttıkça piyasalarda da hazır trileçe paketleri satılmaya başlanıldı. Bu paketlerin içerinden kreması da çıkıyor. Ben sizlerle evde imkânlarınıza göre yapabileceğiniz pratik bir trileçe kreması tarifi paylaşmak istiyorum. Trileçe kreması şerbet ve sostan oluşur. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Trileçe kreması malzemeleri
Trileçe Kreması Sosu için
Trileçe Kreması Nasıl Yapılır?

Trileçe kremasının yapımı hem çok kolay hem de çok zahmetsizdir. Kremanın yapımı için soğuk sütü derin bir kabın içerisine boşaltın ve üzerine şeker ile süt kremasını ilave edin. Trileçe kreması diğer tatlıların kremalarından daha farklı hazırlanıyor. Kremayı pişirmenize gerek yok. Yapmanız gereken tek şey krema harcını mikser yardımıyla yaklaşık 10 dakika boyunca çırpmanızdır. Bu işlemin sonunda kremanın köpüğünün sütün üzerine çıkması gerekmektedir. Krema köpürdüğünde miktar olarak biraz fazla görünse de kek sünger gibi hepsini emiyor.

Sosu için; Öncelikle toz şekeri tencereye boşaltın ve kısık ateşte eritip renk değiştirmesini sağlayın. Yanmamasına özen göstermelisiniz. Şeker karamel rengini aldığında üzerine tereyağını ilave edin ve biraz daha pişirin. Hemen arkasından hızlı bir şekilde süt kremasını boşaltın ve kesilmeden sürekli karıştırın ve krema kıvamını aldığında ocağın üzerinden indirin.

Trileçe kremasını kek ılık krema soğukken buluşturmanız gerekir. Keki dilimleyip yavaş yavaş dökün. Buzdolabında iyice soğutun. Soğuduktan sonra da karamel kremayı üzerine her yere eşit şekilde yayın ya da süsleyerek gezdirin. Trileçe kreması ne kadar vaktinde dökülürse tatlı o kadar güzel ve lezzetli olur. Şimdiden herkese kolay gelsin.
" } ] }