{ "title": "Tiramisu Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/tiramisu-kremasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:14:18", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Tiramisu Kreması, Tiramisu, İtalya mutfağına ait olan bir tatlı çeşididir. Temel olarak ağza gelen kahve tadı ile bilinir. Ülkemizde de çok sık olarak yapılmaktadır. Yapılışı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Burada tiramisu tatlısının kremasının nasıl yapıldığından bahsedilecektir.

Tiramisu kreması için gerekli malzemeleri
Tiramisu kreması nasıl yapılır?

3 su bardağı süt tencereye dökülür. Üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1 çay bardağı un eklenir. Daha sonra bunların üzerine 1 adet yumurta kırılır. Bir güzel çırpılır. Tencerenin altı yakılır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Karıştırılmadığı zaman krema topaklaşabilir. Kaynadıktan sonra ılıması için 10 dakika kadar beklenir. Bu beklemeden sonra 200 gram labne karışıma eklenir. Mikser ile 5 dakika boyunca çırpılır. Tiramisu kremamız hazırdır. Kekinizin üzerine güzelce sürebilirsiniz.
" } ] }