{ "title": "Tereyağ Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Tereyag-Kremasi-23.jpg", "date": "19.01.2024 00:11:51", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Tereyağ Kreması, adından da anlaşılacağı gibi ağır bir krema. Bir pastanın içine ara krema olarak kullanmayı kesinlikle düşünmemenizi öneririm. Bazı hazır pastalardan direk yağ tadı alırız ya, işte bu da o tür kremalardan bir tanesi. Tereyağ kremasını direk pasta süslemesinde kullanmanızı öneririm. Cupcake, kurabiye ve pasta üstü süslemeleri için ideal bir krema. Bu kremayı hazırladıktan sonra buzdolabında bir hafta süre ile rahatlıkla saklayabilirsiniz. En güzel özelliği ise sıvı gıda boyalarından faydalanarak terayağ kremasını renklendirebilmeniz. Terayağ kremasını renklendirerek yaptığınız pasta ve cupcake süslemeleri tam bir görsel şölene dönüşüyor. Terayağ kreması maksimum 5 saat oda sıcaklığında kalsa bile yaptığınız süsleme bozulmaz. Evet içinde tereyağı olması nedeni ile yumuşama olur fakat süsleme şekli aynen kalır. Krema torbası ya da krema pompaları ile muhteşem süslemeler yapabilirsiniz. Ben bu tereyağı kremasını en son yaptığımda kızımın mor konseptli doğum günü pastasını ve cupcakelerini süslemiştim. Herkes hem görüntüye hem de lezzete mest oldu. Mutlaka deneyin, bayılacaksınız.

Tereyağ kreması için gereken malzemeler
Tereyağ kreması nasıl yapılır?

Tereyağını çukur bir kaba alarak iyice yumuşayana dek mikser ile 6-7 dakika çırpın. Pudra şekerini bir kaşık ile azar azar tereyağına ilave edin. Tereyağının pudra şekeri ile özdeşleşmesi için yavaş yavaş katmak çok önemli. Tereyağ kremasının en önemli özelliği çok uzun süre çırpılması. Ne kadar çok çırparsanız o kadar kıvamlı bir tereyağı kreması elde edersiniz. Kıvam konusunda ise krem peyniri baz alabilirsiniz. Son aşamada ise vanilyayı da ilave edip lezzetlendirebilirsiniz. Beyaz bir tereyağı kreması elde edeceksiniz. Görsel zevkinize göre gıda boyaları ile renklendirebilirsiniz.

Tereyağ kremasını hazırladıktan sonra buzdolabında mutlaka bir 15 dakika kadar dinlendirmelisiniz. Direk kullanırsanız süslemeleriniz bozuk olabilir. Dinlenen krema kendini toparlar ve daha net şekiller elde edersiniz. Mutlaka üstü kapalı olması lazım. Açıkta kalırsa hava alan kısmında dağılmalar olabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }