{ "title": "Tatlı Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Tatli-Krema-46.jpg", "date": "19.01.2024 23:50:54", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tatlı Krema, kremalar evde yaptığımız kek ve pastaları lezzetlendirmek için yaptığımız vazgeçilmez tatlardan biridir. Görsel açıdan da güzel bir görüntü vermek için hazırlanan bu krema evde yapılabilecek olduğu için dışarıdan kapalı paketlerde ve toz halinde de satın alabilirsiniz. Üstelik bu krema tarifini isteğe göre farklı malzemeler kullanılarak değişiklik yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu krema tarifi sade, kakaolu, limonlu, portakallı ve vanilya da katarak farklı kremalar yapabilirsiniz. Evde yapılabilen bu kremanın hazır aldığınız puding veya kremalara göre daha yumuşak ve daha yoğun bir kıvamı vardır.

Tatlı krema için gerekli malzemeler
Tatlı krema nasıl yapılır?

Öncelikle tatlı krema tarifi için orta boy büyüklükte bir tencere alın ve içine bir adet yumurta kırın ve bir mikser veya bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra üzerine 7 kaşık toz şeker ekleyerek karıştırın. Ardından bir çay bardağı kadar süt ekleyerek karıştırın ve üzerine un, nişasta ve kakao ekleyip iyice karıştırın ve hiç zaman kaybetmeden tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. Çırpıcı ile sürekli olarak karıştırarak orta ateşte kaynamasını bekleyin. Tatlı krema çok geçmeden kaynayacaktır. Bu zamana kadar sürekli karıştırarak pişirmek çok önemlidir. Çünkü eğer çırpmadan pişerse toparlanarak kapa tarzı bir şey olur ve lezzetli olmaz. Bu sebeple kremalarda çırpma işlemi çok önemlidir. Tatlı krema kaynadıktan sonra ocaktan alın ve üzerine bir paket vanilya açarak dökün ve karıştırın. Daha sonra içine tereyağını veya margarini koyun ve eriyene kadar karıştırın. Tatlı krema tarifi hazır. Bu kremayı ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. İsterseniz bu kremayı kaselere koyarak buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz veya içine sıcakken koyacağınız pötibör bisküviler ile bir yaş pasta da yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }