{ "title": "Tart Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Tart-Kremasi-58.jpg", "date": "19.01.2024 08:31:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tart kreması, yapımı kolay olan bir tariftir. Tart seven kişilerin kremalı tart tarifini de seveceğini tahmin ediyoruz. Tart normalde kalıpta pişirilen daha çok meyveli yapılan pasta benzeri bir tatlıdır. Turtaya benzese de ondan daha ince yapılıyor. Üzeri kapatılmadan, sadece farklı meyvelerle süslenen bir tatlıdır. Kremalı tart yapacaksanız, hamuru iki kat halinde hazırlayacak, arasında krema koyacaksınız. Üzerini badem, ceviz gibi malzemelerle kaplayabilirsiniz. Farklı lezzetiyle kremalı tart sizlerin de damak zevkine hitap edecektir. Yerken farklı tatlı tariflerini anımsatan bir lezzet oluyor. Tart kreması sade, vanilyalı, kakaolu, muzlu, çilekli gibi tariflerle yapılabilir. Vereceğimiz sade tart kremasını isterseniz kendiniz zenginleştirebilirsiniz. Hazır aromalar yerine içine ezilmiş çilek, muz gibi meyveler koyabilirsiniz. Sevdiklerinize değişik tatlar ikram etmeyi sevenler için bulunmaz bir fırsatı kaçırmayın. Hazırsanız kremayı yapmayı başlayalım. Kolay gelsin.

Tart kreması için gereken malzemeler
Tart kreması nasıl yapılır?

Sütü bir tencereye koyarak ısıtmaya başlayın. Bir kâsenin içinde de yumurta sarılarını iyice çırpın. Ancak kaynamasına fırsat vermeden içine unu ve toz şekeri ilave edin. Bunları çırparken içine yumurta sarılarını da azar azar ilave edin ve karıştırmaya deva edin. Tenceredeki malzeme kaynayıncaya kadar mutlaka karıştırmalısınız. Arada üzerinde oluşan köpükleri de alın. Krema kaynayınca ocaktan indirin ve soğumasını bekleyin. Tart kreması hazır hale geldi. Şimdi tart hamurun hazırlayarak kremayı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Tart kreması kakaolu yapılmak istenirse, tarifin içine 2 yemek kaşığı kakao ile 1 yemek kaşığı mısır nişastası ilave edebilirsiniz. Arzu edenler sade tart kreması içine vanilya çubuğu koyabilir. Nefis bir lezzeti oluyor. Dikkat etmeniz gereken konu sütü çok fazla ısıtmadan yumurta sarılarını karıştırarak içine ilave etmenizdir. Aksi halde yumurta sarıları sütün için topak halde pişer. Bu pek de hoş olmaz. Bu nedenle yumurta sarılarını ilave ederken sütün çok hafif ısınması yeterlidir.

" } ] }