{ "title": "Profiterol Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/profiterol-kremasi.jpg", "date": "21.01.2024 00:08:41", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Profiterol kreması, Profiterol içinde muhteşem bir sürprizi dışında enfes çikolatası olan küçük yumuşak toplar halinde kremalı bir tatlıdır. Yapımı zahmet isteyen biraz da püf noktalarını iyi bilmek gereken iştah kabartan bu tatlı oldukça lezzetlidir. Beş çaylarının ve kadın günlerinin vazgeçilmez bir tatlısıdır. Profiterol yapımında hamuru tutturmak ne kadar zor ise profiterol kremasının kıvamını tutturmak bir o kadar kolaydır. Ben evimde ne zaman profiterol yapsam çocuklar mutluluktan havalara uçar yaptığım da sadece dolaba koyarken görürüm bir daha ki açtığım da dolapta sadece boş tabağı bulurum öyle ki kızım daha profiterol kremasını hazırlarken sabırsızlıkla tencere dibini sıyırmayı bekliyor. Bu enfes tatlı sadece çocukların değil biz yetişkinlerin de bayılarak yediği bir tatlıdır. Profiterol kilo problemi olan kişilerin yememek için kendilerini çok zor alı koydukları hatta çoğu zaman alı koyamadıkları bir tatlıdır.

Profiterol Kreması Malzemeleri
Profiterol Kreması Nasıl Yapılır?

100 tereyağı derince bir tencereye alıp 3 kaşık un la 3 dk kavuruyoruz yanmasına izin vermeden. Daha sonra 1 kaşık mısır nişastası ve şekeri ekleyip yavaş yavaş süt dökerek karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Vanilyalı ekleyip mikser yardımıyla 5 dk çırpıyoruz. Eğer krema da bir topaklanma var ise bu çırpma işlemiyle birlikte onlarda yok olacaktır. Hazırladığımız kremayı ister hazır aldığımız profiterol toplarının içine ya da evde hazırladığımız hamurların içine birer kaşık koyup üstlerine çikolata soru gezdirerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }