{ "title": "Pastane Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Pastane-Kremasi-83.jpg", "date": "19.01.2024 22:46:51", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Pastane kreması, her zaman hazır aldığımız pastaları yerken yapmak istediğimiz bir krema çeşididir. Yerken ağızda kaymak tadı gelen muhteşem bir lezzet. Pastane kremasını her türlü pastanın ve keklerin içine ve üzerine sürerek görsel bir şölen haline getirebilirsiniz. Ayrıca bu pastane kremasını yaptığınız zaman hazır krema aldığınızı zannedebilirler. Özel günlerinizde ve toplantılarınızda yaparak güzel tarifler ve güzel tabaklar çıkarabilirsiniz. Bu pastane kremasını sütlü tatlılarda, şerbetli tatlılarda, pastalarda ve meyvelerin üzerinde ve her şeyde kullanabilirsiniz. Eşsiz bir lezzet mutlaka deneyin. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen tarife geçelim.

Pastane kreması için gerekli olan malzemeler nelerdir?
Pastane kremasın tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pastane kremasını pişireceğiniz orta boy bir tencere alın ve içine 4 yemek kaşığı toz şeker, nişasta ve unu koyun ve karıştırın. Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edin ve bir mikser yardımıyla iyice karıştırın ve daha sonra 1 adet yumurta sarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu şekilde sürekli olarak karıştırarak kaynamasını bekleyin. Bu işlem pastane kremasının topaklanmasın güzel bir kıvam alarak hazır olmasını sağlayacaktır. Bu şekilde sürekli olarak karıştırarak pişirin. Pastane kreması kaynadıktan sonra ocağın üzerinden alın ve içine bir paket vanilya ilave edip karıştırın. Vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra biraz soğuması için bekletin. Krema ılındıktan sonra bir paket krem şantiyi pastane kremasının üzerine döküp bir mikser yardımıyla iyice beyaz hale gelinceye kadar iyice çırpın. Pastane kreması tarifi hazır. Biraz daha soğumaya bırakın ve daha sonra buzdolabına koyun ve bu şekilde pasta ve tatlıların üzerine sürerek güzel bir servis yapın.
" } ] }