{ "title": "Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/pasta-kremasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:39:45", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "
Pasta kreması: Pasta kreması her çeşit pastanın olmazsa olmazıdır. Pasta kreması yapımı zor ve dikkat isteyen bir sostur. Pasta kremasında süt miktarı ve diğer ek malzemelerin ilave edilmesi kısmında dikkatli olunmalıdır. Şimdi gelin sizlerle birlikte pasta kremasının yapımını inceleyelim.

Pasta kreması İçin Gerekli Malzemeleri
Pasta kreması Nasıl Yapılır?

İlk olarak Krema için pişirilecek çelik tencereye yumurtayı kırın ve Üzerine nişasta, un ve şekeri ilave edin. Son olarak sütü ilave edip güzelce çırpın. Daha sonra çelik tencereyi ocağın üstüne yerleştirin. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam oluşana kadar güzelce pişirin. Krema Kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatıp bir kenara alın. İçine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın. Pişen pasta kremasını düz bir zeminde soğumaya bırakın. Soğurken sık sık karıştırıp soğutun üzerinde kabuk oluşmasın. Hazırladığınız pasta kremasını tüm pastalarda kullanabilirsiniz.
Eğer kremayı kakaolu yapmak isterseniz istediğiniz ölçüde kakao ilave edin fakat şeker miktarını biraz arttırmak gerekebilir. Ben 4 yemek kaşığı kakao ilave edip, 4 Yemek kaşığı daha şeker ilave ediyorum.
Afiyet olsun.
" } ] }