{ "title": "Pasta Ara Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Pasta-Ara-Kremasi-51.jpg", "date": "19.01.2024 21:32:24", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Pasta Ara Kreması, doğum günü ya da özel gün pastası denildiği zaman akla ilk gelen şey içinde pasta ara kreması bulunan bir pastadır. Pasta ara kreması tüm pastaları süslemenin ve lezzet vermenin en iyi yoludur. Pastanızın ara kreması lezzetli olmazsa yaptığınız pasta hiçbir işe yaramaz. Artık marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz çok sayıda pasta ara kreması var fakat, herkes yaptığı pastanın bilindik tatlar da değil de hem lezzet açısından farklı hem de hafiflik açısından mükemmel olmasını ister. O zaman yapmanız gereken şey kendi hafif kremanızı kendinizin yapmasıdır. Pasta ara kreması hazırlamak sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Ayrıca yaptığınız kremanın tadına baktığınızda bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tarifte her şey o kadar ölçülü ki olmaması mümkün değil. En bilindik pasta ara kreması çikolatalı ganajdır. Birebir ölçülerde sıvı krema ve bitter çikolatanın benmari usulü eritilip karıştırılmasından oluşur.

Pasta ara kreması için gereken malzemeler
Pasta ara kreması nasıl yapılır?

Pasta ara kreması için, derin bir tencereye süt, yumurta, toz şeker, un, nişasta, kakao alınır ve ocağın altı açılmadan bir çırpıcı yardımı ile tüm malzeme topaklanma kalmayana kadar özdeşleştirilir. Bu işlemi yapmadan ocağın altını direk açarsak pasta ara kreması pütürlü olur ve pastanın içinde ağzınıza bu pütürlerin gelmesi son derece kötü olur. İyice karışan kremayı artık pişirmeye başlayabiliriz. Kısık ateşte çırpıcı ile sürekli karıştırarak krema haline getiriyoruz. Karıştırmayı bıraktığınız anda un ve nişasta dibe çöker ve hemen yanmaya başlar. Yanık tat ise pasta ara kremanızın tadını bozar. Krema piştikten sonra bir kenara alalım ve ılıklaşmasını bekleyelim. Kremanın ılıklaşmasını beklerken belli aralıklarda karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın. Ilık halde olan kremaya tereyağını ekledikten sonra toz şantiyi ilave etmemiz gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey toz şantinin kesinlikle süt ile karıştırılmadan toz olarak eklenmesidir. Çünkü şanti denilince akla gelen ilk şey sütle karıştırılmasıdır.

Öneri olarak şunu da bilmenizi isterim. Eğer çikolata yoğunluğu daha fazla olan bir pasta ara kreması tercih ediyor iseniz, bu durumda hazır paket halinde satılan 80 gramlık bitter çikolatayı benmari usulü eriterek pasta ara kremanıza dahil edebilirsiniz. Böylece daha yoğun bir krema elde etmiş olacaksınız.

" } ] }