{ "title": "Nişastasız Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Nisastasiz-Pasta-Kremasi-16.jpg", "date": "20.01.2024 05:51:17", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Nişastasız pasta kreması; diğer krema çeşitleri ile karşılaştırıldığında kıvam olarak daha katı ve sindirimi biraz daha zordur. Ayrıca nişasta ile hazırlayacağınız pasta kreması görüntü olarak daha parlak ve şeffaf bir halde olacağından hazır pasta kremasına daha fazla benzerlik gösterirler. Evde kendi imkânlarınızla hazırlayacağınız kremalarda kıvamı yakalayabilmek için un ya da nişasta veya her ikisini bir arada kullanmanız gerekmektedir. Eğer evde olmadığından veya başka şahsi tercihler nedeniyle nişasta kullanmak istemezseniz onun yerine pasta kremasını tamamen unla hazırlayabilirsiniz. Un ile hazırlamayı tercih ettiğinizde ise tarifte nişasta varsa yerine kullanacağınız un miktarını çok iyi ayarlamanız gerekir. Aksi takdirde pasta kreması çok katı ya da akışkan olabilir. Unun koyulaştırma kabiliyeti nişastaya göre daha fazladır. Bu nedenle de evde hazırlayacağınız pasta kremasında nişasta miktarından daha az miktarda un kullanmanız gerekmektedir. Diğer taraftan un nişastaya göre krema da daha fazla kokar. Bu kokuyu azaltabilmek için kremayı meyveli veya kakaolu yapmaya özen gösterin. Yine bu kokuyu azaltmanın bir yolu da labne peyniri veya krema kullanmaktır. Benim sizlerle paylaşacağım tarifte hem kakao hem de krem şanti bulunmaktadır. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Nişastasız pasta kreması malzemeleri
Nişastasız Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Nişastasız pasta kremasının yapımı çok pratiktir. Uygun gördüğünüz bir tencerenin içerisine sütü boşaltın ve üzerine yumurta sarısını ilave ederek mikser yardımıyla karıştırın. Kremanın sütünün üzerine un, kakao ile şekeri de ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. Sütle un birlikteyken krema tenceresinin dibi hemen tutabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için kremayı kısık ateşte pişirmeniz ve pişme süresi boyunca karıştırmanız gerekmektedir. Krema göz göz kaynamaya başladığında yaklaşık 4 dakika daha kaynatıp daha sonra tencereyi ocaktan indirin. Hemen bu haldeyken içerisine vanilyayı ilave edin. Tamamen soğuması için yaklaşık yarım saat bekleyin ve içerisine krem şantiyi boşaltarak 3 dakika mikserle çırpın. Nişastasız pasta kreması hazır. Krema tamamen soğuduğunda da içerisine damla çikolatasını ekleyebilirsiniz. Kremaya biraz parlaklık ve kıvam katmak amacıyla arzu ederseniz yaklaşık yarım yemek kaşığı da tereyağı koyabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.
" } ] }