{ "title": "Muzlu Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Muzlu-Krema-55.jpg", "date": "20.01.2024 12:14:37", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Muzlu krema; evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve istediğiniz tariflerde gönül rahatlığı içerisinde kullanabileceğiniz harika bir lezzettir. Muzlu lezzetleri özellikle çocuklar çok severek tüketirler. Muzlu kremayı evde kendi imkânlarınız ile yapacağınız tüm yaş pasta ve değişik lezzetlerle birlikte kullanabilirsiniz. Özellikle küçük tart kaplarında yapacağınız tartların üzerine yaptığınız muzlu kremayı krema poşeti ile üzerine sıkarak çok güzel minik lezzetler elde edebilirsiniz. Muz besin değeri açısından her yaşta insan sağlığı için çok kıymetli bir besin maddesidir. Hatta küçük çocuklar için tek başına ya da yoğurt ile bir öğün olabilir. Eğer çocuklarınıza muzu bir meyve olarak yedirmekte zorlanıyorsanız dilim muzların üzerine nutella dökerek yedirmeyi deneyin. Sizlerle paylaşacağım muzlu krema tarifini evde yapacağınız küçük kakaolu pankeklerin arasına koyarak çocuklarınız için sağlıklı süt burger yemelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca muzlu kremayı çikolatalı kekin ortasına da sürerek farklı tatlar meydana getirebilirsiniz. Muzlu kremanın hazırlanması çok kolaydır. Muhallebi yapmayı bilen her insan rahatlıkla muzlu kremayı da hazırlayabilir. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Muzlu krema için gerekli malzemeler
Muzlu Krema Nasıl Yapılır?

Muzlu kremayı hazırlayabilmek için küçük bir çorba tenceresinin içerisine şeker ve unu doldurun ve karıştırın. Toz malzemelerin üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ve yumurtayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra muzlu kremayı pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için ocağın en küçük gözüne krema tenceresini alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema kaynamaya başladığında üzerine hazır çiğ kremayı ilave edin ve biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Üzerine muzu ekleyin ve mikser ile muz ezilip tamamen krema ile karışana kadar çırpmaya devam edin. Muzlu kremanın içerisine en son olarak vanilyayı da boşaltın. Muzlu krema hazır. Soğutarak istediğiniz her çeşit tatlı ve pastalarda pratik şekilde kullanabilirsiniz. Fakat muz çabuk bozulup kararan bir meyve olduğundan kremalı tatlınızı bir an evvel tüketmeye gayret edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }