{ "title": "Meyveli Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Meyveli-Pasta-Kremasi-17.jpg", "date": "19.01.2024 22:34:44", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Meyveli pasta kreması, sade ya da çikolatalı kremayı tercih etmeyenler için güzel bir alternatiftir. Meyveli krema denilince ilk akla gelen çeşitler ise çilekli, frambuazlı ya da muzlu kremalardır. Meyveli kremalar aslında daha çok çocukların ve gençlerin damak zevkine daha uygundur. Pastalar meyve ile yapıldığında daha hafif olduğu için bende meyveli kremaları tercih ediyorum. Meyveli pasta kreması yapımı için en doğru mevsim yaz mevsimidir. Fakat muz ile yapılan tarifleri tercih ederseniz her mevsim yapabileceğiniz bir alternatifiniz olabilir. Meyveli krema yaparken meyveleri krem tamamen piştiğinde eklemeye çalışırsanız kremanız kesilmeden daha kolay hazırlanmış olur. Evde kendinizin hazırlayacağı kremaların lezzetli olabilmesi kremanın kıvamına ve görüntüsünün güzel olmasına da bağlıdır. Bu nedenle krema da kullanacağınız nişasta ve un miktarını doğru şekilde ayarlanması gerekir. Ben sizlerle meyveli pasta kremaları içerisinde en sevdiğim muzlu kremanın tarifini paylaşmak istiyorum. Eğer sizlerde bu tariften yararlanırsanız yaptığınız pastaları ebat olarak çok büyük yapmamaya özen gösterin. İçerisinde meyve bulunması nedeniyle kremanın ömrü diğer kremalara göre daha kısa oluyor.

Meyveli pasta kreması için gerekli malzemeler
Meyveli pasta kreması nasıl yapılır?

Meyveli pasta kremasınıhazırlayabilmek için küçük bir çorba tenceresinin içerisine şeker, nişasta ve unu doldurun ve karıştırın. Nişasta kremanın daha parlak olmasını sağlar. Toz malzemelerin üzerine 1 bardak soğuk süt ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş kalan soğuk sütü ilave edin ve yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edin. Artık meyveli pasta kremasını pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için ocağın en küçük yerine krema tenceresini koyun ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema kaynamaya başladığında üzerine hazır süt kremasını ilave edin ve biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Üzerine muzları ekleyin ve karıştırıcı ile muz ezilip tamamen krema ile karışana kadar kremayı çırpmaya devam edin. Muzlu kremanın içerisine en son olarak vanilyayı da boşaltın. Meyveli pasta kreması hazır. Soğutarak istediğiniz her çeşit tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }