{ "title": "Limonlu Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/limonlu-krema.jpg", "date": "19.01.2024 18:55:33", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Limonlu krema: Krema, tatlı pasta çeşitlerine enfes lezzetler katan, tadına dayanamayacağımız bir tat olan genelde süt ile yapılıp hazırı da bulunan bir lezzet çeşididir. Bazı yemeklerde ve meyve servislerinde de kullanılabilir. Hem görsel hem de tadı bakımından yenilen gıdayı lezzetli kılar. Hem damağa hem de göze hitap eder. Genelde toz krema alıp evde pastalara ya da yemeklerimize katarız. Fakat evde de kolay ve pratik şekilde yapabileceğimiz güzel krema çeşitleri vardır. Bunlardan biri limonlu kremadır. Limon gerek dondurmalarda gerekse tatlılar da ağzımızda serin ve kokusu bakımından rahatlatıcı bir tat bırakır. Şimdi sizlerle evde yapacağımız limonlu kremanın tarifini paylaşacağım.

Limonlu Krema İçin Gerekli Malzemeleri
Limonlu Krema Tarifi Nasıl Yapılır?

Limonları güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Bir rende yadımı ile rendenin ince kısmı ile limonları rendeliyoruz. Limonları sıkıyoruz. En az 200 ml limon suyu elde etmemiz gerekir. Eğer 200 ml'den az çıkmış ise biraz daha limon suyu elde etmemiz gerekmektedir. Bir yandan da iki yumurtayı bir kapta çırpıyoruz. Küçük bir tencereye sırasıyla limon kabuklarını, limon suyunu, şekeri, nişasta ve yumurtaları koyup, sürekli karıştırarak muhallebi şeklinde pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp süzgeçten geçiriyoruz. Son olarak tereyağını ilave edip hiç top top kalmayacak şekilde karıştırıyoruz. Cam bir kavanoza koyu ağzını sıkıca kapatıyoruz. Buz dolabında 15 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }