{ "title": "Limon Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Limon-Kremasi-45.jpg", "date": "20.01.2024 18:47:29", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Limon kreması; Limon; C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir içermektedir. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif doludur. Limonla çeşidi yiyecekler ve içecekler hazırlanmaktadır. Bunlardan biri de limon kremasıdır. Limon kreması limon loru olarak da bilinmektedir. Bol limonlu ve taze bir tada sahip bu mükemmel lezzette krema, pasta ya da tart hazırlarken elimizin altında olacak bir malzemedir. Limon kremanızı hazırlayın, yaptıktan sonra buzdolabına kaldırın. Ondan sonra iki hafta gibi sürede, mükemmel pastalar yapmak için kremanız elinizin altında hazır olacaktır.

Limon kreması için malzemeler
Limon kreması nasıl yapılır?

Öncelikle limonları iyice yıkıyoruz. Limonun kabuklarını rendenin ince kısmı ile çok ince rendeliyoruz. Limonları sıkıyoruz ve 180 ml limon suyu elde ediyoruz. Dört adet yumurtayı ve şekeri hafifçe çırpıyoruz. Tencereye limon kabuklarını ve limon suyunu koyup karıştırıyoruz. Tenceredeki karışıma yumurta ve şeker karışımını ilave edip orta ateşte çırparak pişirin. Küp küp doğradığınız tereyağını tencereye karışıma ekleyin. Kaynatıp kıvam alıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir karışım olduğu için süzgeçi süzeceğiniz kabın üstüne koyun. Kremayı içine döküp kaşık yardımıyla karıştırarak hızlıca süzebilirsiniz. Oda sıcaklığına gelen kremayı hemen kullanabilir ya da buzdolabına kaldırıp daha sonra kullanabilirsiniz. Üzerini limon kremasının yüzeyine temas ettirecek şekilde streçle kapatın. Bu kremanın kaymak yapmasını önleyecektir.

Pastalarda, keklerde, turtalarda krema olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında iki haftaya kadar bekletilebilir ve limonların kabukları sizi rahatsız etmezse süzgeçten geçirmenize gerek yoktur.

Afiyet olsun.
" } ] }