{ "title": "Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/krema.jpg", "date": "19.01.2024 04:03:11", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerin içerisinde kremaya yer verilir. Çünkü krema damak tadımıza uygun olan bir lezzete sahiptir. Çorbalarda tavuk yemeklerinde makarnalarda sıklıkla kullanılır. Kremalar yemekler için pastalar için vazgeçilmez bir üründür. Yemeklere ve pastalara lezzet katar. Özellikle pastalarda asıl pastaya tat veren odur. Bir profiterol kremasız olmaz, tiramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten ayıran farklı gösteren yine kremadır. Dışarıda yapılan kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunur bu nedenle evde krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmemize yarayacaktır. Bazı krema tarifleri,

Sade krema yapımı için gerekli malzemeler
Sade krema nasıl yapılır?

Kremanın yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Bay bayan herkes rahatlıkla bu krema tarifini uygulayarak güzel lezzetli kremalar ortaya çıkarır. Krema için derin bir tencereye ilk olarak iki su bardağı süt konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Ardından üç kaşık un üç kaşık nişasta eklenir ve iyice çırpılır. Pütür kalmamasına dikkat edilir. Kaynamaya yaklaşınca üç fincan toz şeker ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir. Göz göz olunca ocaktan alınır ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılır ve kremanız hazır. İster keklerde ister tatlılarda kullanabilirsiniz.

Tiramisu kreması yapımı için gerekli malzemeler
Tiramisu kreması nasıl yapılır?

Tiramisuya lezzetini veren labne ile yapılan bu güzel kremasıdır. Bu kremanın yapımı için bir yumurta ile şeker bir tencereye alınır ve iyice çırpılır. Üzerine şeker ilave edilir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Ardından un eklenir ve un ile de çırpılınca topaklanmaması için bir yandan süt eklenir bir yandan çırpılır. Bu karışım ocağa alınır ve ocak açılır kaynayana kadar çırpmaya devam ederek pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve on beş dakika kadar ılıması beklenir. El yakmayacak bir ılıklığa ulaşınca içerisine bir kutu labne peyniri ilave edilir ve missek ile beş dakika kadar çırpılır. Ardından tiramisu keki ile birleştirilir.
" } ] }