{ "title": "Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/krema.jpg", "date": "19.01.2024 04:03:11", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Krema, krema sütün bekletilmesi sonucu üzerine çıkan yağ katmanından oluşan sarımsı bir bileşimdir. Türk mutfağında krema önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerin içerisinde kremaya yer verilir. Çünkü krema damak tadımıza uygun olan bir lezzete sahiptir. Çorbalarda tavuk yemeklerinde makarnalarda sıklıkla kullanılır. Kremalar yemekler için pastalar için vazgeçilmez bir üründür. Yemeklere ve pastalara lezzet katar. Özellikle pastalarda asıl pastaya tat veren odur. Bir profiterol kremasız olmaz, tiramisu kremasız düşünülemez, yaş pastayı sıradan bir kekten ayıran farklı gösteren yine kremadır. Dışarıda yapılan kremalar içerisinde yüksek oranlarda katkı maddesi bulunur bu nedenle evde krema hazırlamak çok daha sağlıklı, lezzetli ve katkısız bir krema tüketmemize yarayacaktır. Bazı krema tarifleri,