{ "title": "Krema İle Yapılan Tatlılar", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/krema-ile-yapilan-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 03:30:34", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Krema ile yapılan tatlılar, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri de tat tarifeleridir. Tatlıların içerisine katılacak olan krema tatlıya ayrı bir lezzet verdiği gibi kıvamını da dengelemektedir. Özellikle muhallebi ile yapılan tatlıların içerisine krema çok yakışmaktadır. Sizde evinizde güzel krema ile yapılan tatlı tariflerinden denemek istiyorsanız yazımızın devamını dikkatli okumanızı tavsiye ederiz.

Kremalı Tiramisu Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Keki Islatmak için
Kremalı Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı tiramisu tarifinin hazırlanmasına kek ile başlayın. Keki çırpmak için bir karıştırma kabı alın ve içerisine yumurta ile şekeri ilave edip karıştırın. Köpük kıvamına gelen karışımın üzerine diğer kuru malzemeler eklenir ve yumuşak bir spatula ile dikkatli şekilde karıştırılır. Köpüğün hacmini söndürmeden karıştırdığınız kek harcını yağlanmış bir fırın tepsisinin üzerine döküp yayın. 180 derecede olan fırına keki gönderin ve pişirin. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için derin bir tencere alın ve içerisine sütü ilave edin. Krema hariç diğer malzemeleri de ekledikten sonra sürekli karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve kremayı soğuması için bir kenara kaldırın. Krema soğuduktan sonra sıvı kremayı içerisine ilave edin. Akışkan kıvama gelen kremayı bir kenara alın ve keki fırından çıkartın. Keki soğuduktan sonra yanlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan keki ıslatmak için verilen malzemeleri bir kâseye alın ve karıştırın. Kekin alt tabağına kremanın yarısına dökün ve düzgün olacak şekilde yayın. Diğer keki de kapak olacak şekilde üzerine kapatın. Kekin üst kısmına sostan gezdirerek dökün. Ardından kalan kremayı kekin üzerine ve etrafına yayın. Son olarak en üst kısmına kakao serpiştirin ve buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletin. Sürenin ardından dilimleyin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kremalı Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Kreması için
Üzeri için
Kremalı Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına krema ile başlayın ve bunun için öncelikle sütü uygun büyüklük de bir tencerenin içerisine ilave edin. Üzerine de krema hariç diğer malzemeleri ilave edip sürekli karıştırarak orta harlı ateşin üzerinde pişirin. Krema kaynadıktan sonra bir dakika daha sürekli karıştırarak pişirin ve soğuması için bir kenara kaldırın. Soğumuş olan kremanın üzerine diğer tarafta beklemek de olan çiğ kremayı ilave edin ve karıştırıcı ile çırpın. Birkaç dakika çırpılan kremayı bir kare veya yuvarlak borcamın üzerine döküp yayın. Üzerine de süreceğiniz krem şantiyi verilen süt ile çırpın ve soğumuş olan tatlının üzerine sürün. Krem şanti ile bulaşan tatlının üzerine Hindistan cevizi gezdirin ve buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin. Dinlendikten sonra keskin bir bıçak ile dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kremalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kremalı irmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Krem dışında kalan malzemeleri uygun büyüklük de bir tencerenin içerisine alın ve ocağın üzerine tencereyi yerleştirin. Kısık ateş de sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra irmikli tatlıyı ocağın üzerinden alın ev soğutun. Soğuduktan sonra içerisine kremayı ilave edip tekrar karıştırın ve bir kek kalıbının içerisine ıslattıktan sonra tatlıyı döküp yayın. Buzdolabın da 1 saat dinlendirdikten sonra ters çevirerek tatlıyı servis tabağına çıkartın ve dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }