{ "title": "Krema Dolgulu Kek", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Krema-Dolgulu-Kek-78.jpg", "date": "20.01.2024 02:51:53", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Krema dolgulu kek, Sizde özel günlerinizde özel bir kek hazırlamak istiyorsanız, krema dolgulu kek tam da size göre. Yapımı birkaç aşamadan oluşan krema dolgulu kekin hem lezzeti hem de görünüşü diğer keklerden çok farklıdır. Sunumu ile sizi bir adım öne taşıyacak bu keki eminim sizde çok seveceksiniz. Malzeme listesi ve yapım aşaması kafanızı karıştırmasın verdiğimiz tarifi takip ederek sizde olumlu sonuca ulaşabilirsiniz. Çocukların ve yetişkinlerin severek tüketeceği çabuk bayatlamayan tariflerdendir. Doğum günlerinde, çay saatlerinde, arkadaş oturumlarında, misafirlerinizi ağırlarken bu tarifi isteyen çok olacak. Özellikle krema dolgulu kekin içerisini nasıl öyle doldurduğunuzu herkes çok merak edecek. Çay ve kahvenin yanında dilerseniz meyve suyu ile sunabileceğiniz krema dolgulu kek şu şekilde hazırlanır, şimdiden kolay gelsin.

Krema dolgulu kek için malzemeler
Kreması için
Krema Dolgulu Kek Sosu için
Krema Dolgulu Kek Üzeri için
Krema dolgulu kek nasıl yapılır?

Öncelikle kekin hazırlanışı için yumurta ve şekeri çırpıcı yardımıyla beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü de içerisine ilave ettikten sonra çırpmaya devam edin. Sıcak suyu bir kâse içerisine alın ve kakao, Vanilya, kabartma tozu ve unu koyup karıştıralım. Karışımı diğer malzemeler ile bir araya getirip, önceden yağlanmış dikdörtgen bir bor cama dökün. Ortalama 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Piştiğini kürdanla kontrol edebilirsiniz. Krema dolgulu kek kakaolu olduğu için kızarıp kızarmadığını fark edemeyebilirsiniz. Kek fırında ortalama yarım saat pişecektir. Bu süre zarfında diğer malzemeler hazırlanmalıdır. Sütü tencereye alın. İçerisine un ve şekeri koyduktan sonra karıştırarak pişirin. Koyulaşan kremaya tereyağı ve vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra fırından çıkan pişmiş kekin üzerine soda şişesinin ağzı ile delikler açın. Hazırladığınız bu dolgudan kaşık yardımıyla delikleri doldurun. Kalan kremayı da kek üzerine yayın. Kâse içine süt ve kremşantiyi koyup koyulaşıncaya kadar çırptıktan sonra dolgunun üzerine sürün. Son katına süt, şeker, kakao, su ve undan ocakta koyulaşana kadar pişireceğiniz çikolata sosunu gezdirin. Çikolata sosunuzun içerisinde topaklanma olmamasına özen gösterin. Dilerseniz hazır satılan çikolata sosunu da tercih edebilirsiniz. Kürdan yardımıyla aşağı yukarı doğru çizgiler yaparak krema dolgulu kekinizi süsleyin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz krema dolgulu keki soğuk olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }