{ "title": "Krema Çeşitleri", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Krema-Cesitleri-49.jpg", "date": "19.01.2024 06:11:11", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "Krema çeşitleri; Kremalar yemek için ve pastalar için olduğu gibi tuzlu ve tuzsuz çeşitleri de vardır. Bu kremalar marketlerde reyonlarda da bulunabildiği gibi evde de hazırlanabilir. Reyonlardaki krema şekersizdir eğer şekerli istenirse kremanın içerisine şeker eklenerek krem şanti ve tatlılarda kullanılabilir. Şekersiz olarak da yemeklere tat ve lezzet vermek içinde kullanılır.

Krema çeşitleri tuzlu ve tatlı olmak üzere iki çeşittir

Tuzlu krema tarifi
Tuzlu krema nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine süt, un ve tuz katılarak orta ateşte kaşık ile karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvam yakaladıktan sonra sıcakken mikser yardımı ile 5 dakika karıştırılarak yemekte kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmadığından dolayı hazırlandığı vakit bozulmaması için kullanılmalıdır.

Tatlı krema tarifi
Tatlı krema nasıl yapılır?

Bir tencere içerisinde ılık süt, un, mısır nişastası ve şeker iyice karıştırılır. Orta ateşte bir kaşık yardımı ile karışım iyice karıştırılır. Karışım kıvamını yakaladıktan sonra altı kapatılır ve içerisine tereyağı atılarak mikser yardımı ile 5 dakika kadar karıştırılarak krema kullanıma hazır bir hale gelir.

Krema çeşitleri ise şunlardır
  • Kremşanti: En çok kullanılan krema çeşitlerindendir. Toz halinde kullandığımız kremşanti 1 su bardağı süt ile karıştırılarak kullanıma hazır bir hal alır.
  • Yağlı krema: 100 gram tereyağı ile 200 gram pudra şekeri ile önceden yağ krem haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra pudra şekeri eklendikten sonra kıvam haline gelene kadar çırpılarak hazır duruma gelir.
  • Çikolatalı krema: 100 gram bitter çikolata 200 ml kadar sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpılarak kullanıma hazır hale gelir.
  • Çikolata ganaş: En lezzetli krema çeşitlerindendir. Yapımı oldukça basit olan çikolata ganaş 200 gram krema kaynatılarak küçük küçük doğranmış olan çikolatalar içine atılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
" } ] }