{ "title": "Krem Şantili Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Krem-Santili-Krema-19.JPG", "date": "22.01.2024 01:33:00", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Krem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır. Krem şanti kremaya biraz daha farklı bir tat katar. Böylece nişasta ya da unla hazırlanan kremadaki un ve nişasta kokusunu kapatır. Piyasada satılan krem şanti çeşitleri sade, kakaolu ve çilekli olmak üzere 3 türden oluşmaktadır. Sizler yapacağınız pasta kremasının ne ile hazırlanacağına göre krem şanti çeşidini de seçebilirsiniz. Krem şanti aynı zamanda kremanın kıvamının da daha iyi olmasını sağlar. Böylece pastada kullanılacak krema çok akışkan olmadığı için pandispanya kekinin üzerinde daha iyi durur. Krem şantili kremayı bisküvi, kek ya da kadayıf ile yapılan birçok tatlı ve pastaların üzerinde istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Krem şantili kremayı hazırlarken krema malzemesinden bir su bardağı süt alarak krem şantiyi ayrı bir kapta hazırlayıp daha sonra krema ile buluşturabileceğiniz gibi doğrudan krema içerisine de atabilirsiniz. Yalnız krem şantiyi kremanın içerine dökerek yapacağınız zaman kremanın sıcak olmamasına özen göstermeniz gerekir. Ilık olması yeterlidir. Ayrıca kremayı krem şantiyi döktükten sonra mikser ile çırpmanız gerekir. Eğer mikser ile çırpmazsanız krem şanti koyu bir kıvama gelemez. Umarım sizlerle paylaşacağım tarif işinize yarar.

Krem şantili krema için gerekli malzemeler
Krem şantili krema nasıl yapılır?

Krem şantili kremayı krem şantiyi kremanın içerisine toz halinde dökecek şekilde tarif edeceğim. Küçük bir tencerenin içerisine vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeyi boşaltın ve mikser yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra ocaktaki en küçük gözün üzerine koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pasta kremasını pişirin. Kremanın dibini tutmadan iyice kaynaması hem koyulaşması hem de nişasta kokusunun gitmesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle karıştırmayı sakın bırakmayın. Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve kremanın içerisine vanilyayı boşaltın. Kremanın içerisine krem şantiyi ilave edebilmek için kremanın ilk sıcağının çıkması gerekmektedir. İlk sıcağı çıkan kremanın içerine bir poşet krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımıyla birkaç dakika boyunca çırpın. Artık krem şantili krema hazır. Bu krema her türlü pastada çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Yalnız kremayı pastalarda kullanırken çok sıcak ve çok soğuk olmaması hususuna özen göstermeniz gerekmektedir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }