{ "title": "Köstebek Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Kostebek-Pasta-Kremasi-64.jpg", "date": "19.01.2024 05:48:17", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Köstebek pasta kreması, köstebek pastanın tadına tat katan en önemli kısımdır. Köstebek pastanın kremasının kıvamının ve tadının yerinde olması önemlidir. Pastanın dış kısmı ne kadar güzel görünürse görünsün içinin tadı kıvamında olmadıysa dış güzelliğinin pek bir anlamının olmadığını söyleyebiliriz. Köstebek pasta oldukça lezzetli ve sunumu ile çok beğenilen bir pasta çeşididir. Günlerin ve ev ziyaretlerinin vazgeçilmezi olan köstebek pastayı çok fazla uğraşmadan kısa zamanda kolayca evde yapabilir ve de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Köstebek pasta kremasının yapılışını ve gerekli olan malzemeleri verelim. Ardından bu kremayla yapacağınız köstebek pastanın yapılışını inceleyelim.

Köstebek pasta kreması için gerekli malzemeler
Köstebek pasta kreması nasıl yapılır?

Üç yemek kaşığı un üç yemek kaşığı nişasta ve bir su bardağı şekeri tencereye koyunuz. Üzerine üç su bardağı sütü ilave ederek altını yaktığınız tencereyi kıvama gelene kadar karıştırın. Kıvama geldikten sonra bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencerenin altını kapatarak kremayı soğumaya bırakınız. Soğuyan muhallebi ile hazırladığınız krem şantiyi tekrar çırpın. Kremayı hazırlamış olduğunuz köstebek pasta keki üzerine dökünüz. Bir kaba kırılan üç adet yumurtaya şekeri ilave ederek köpürene kadar karıştırın. Sütü, sıvı yağı ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Unun bir kısmını kakaoyu ve kabartma tozunu da ekleyerek tekrar çırpın. Unun diğer kala kısmını da ilave ederek çırpıyoruz. Bir pasta kabının üzerini yağlayarak ya da üzerine yağlı kâğıt yerleştirerek hazırladığımız karışımı pasta kabına dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra ortasını oyun ve ortasına muzları dizin. Muzların üzerine daha önceden hazırlanan köstebek pasta kremasını dökün. Üzerini kapatmak içinse kekin oyulan kısmından çıkan kek parçalarını da rondo yardımıyla ince kıvama getirerek kremanın üzerine dökünüz.
" } ] }