{ "title": "Kahve Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/kahve-kremasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:40:30", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Kahve kreması, kahvenin olmazsa olmazıdır. Çoğu kişi sabah uyanır uyanmaz kahve tüketmektedir ve bu kahvelerin içerisine genellikle kahve kreması koymaktadırlar. Hatta bazı kişiler 1 ölçü kahveye karşılık 4 ölçü oranında krema ilave etmektedir. Kahvenin tadını bastırmak ve güzel bir tat vermesi için bol miktarlarda kahveye kahve kreması ilave edilir. Kahve kremaları yerine doğal günlük süt de tercih edilir. Bir tatlı kaşığı kahve yaklaşık olarak 2 - 3 kaloridir. Ama bazı kaynaklarda 0 kalori olarak gösterilir. Kahve Kremasının 1 tatlı kaşığında ise yaklaşık olarak 35 - 40 kalori bulunur. Bu kalori miktarı aromalı kremalarda ise 200 kaloriye kadar çıkabilir. Günümüzün yapay besin maddeleri gerçeklerini göz önüne alacak olursak, daha bilinçli ve daha duyarlı ve kendi vücudunu daha fazla düşünen sağlıklı bir nesil olmamız ve arkamızdan gelecek yeni bireylere daha iyi bir bilgi mirası bırakmak adına, yediğimiz içtiğimiz besin maddelerine çok dikkat etmemiz gerekir.

Kahve Kremalarının Vücuda Verebileceği Zararlar

Katı Mısır Şurubu: bu şurup Şeker hastalığına sebep olabilir. Bu şurup genetiği değiştirilmiş mısırdan yapılır. Ayrıca bu şurup kilo almanıza sebep olabilir.

İşlenmiş Şeker: İşlenmiş şekerler vücuda giriş yaptıktan sonra bağımlılık yapar. Bu şekerler astım rahatsızlığı, baş dönmesi, ani tepki verme hali, sinir sistemi sorunları, şeker rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon ve eklem iltihabını tetikler ya da sebep olur. Bu şekerler mineral açısından yoksundurlar. Metabolizmada birçok bozukluk meydana getirir.

Dipotasyum Fosfat: bu maddenin birkaç yan etkisi bulunmaktadır; akciğerin iltihaplanması, kusma rahatsızlığı, ishal durumu, yorgunluk hali, böbrek rahatsızlığı ve kandaki hemoglobin seviyesinin düşmesi gibi durumlara sebep olabilmektedir.

Sodyum Kaseinat: bu etmenin vücuda verdiği bir zarar görülmemiştir.

Mono and Diglycerides: bu madde ise yapay bir krema tadı ve beyaz bir görünüm için kullanılır. Ayrıca bu madde kahve kremasının raf ömrünü uzatır.

Sodyum Aluminosilicate: bu maddenin yan etkileri ise biraz riskli faktörlerdir. Örneğin kabızlık rahatsızlığı, zehirlenme, karaciğer rahatsızlığı ve böbrek rahatsızlığına sebep olabilmektedir.

Diğer Yan Etkiler Nelerdir?
Bu etkiler her kahve kreması kullanan bireylerde görülecek diye bir durum yoktur fakat rahat ve sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyorsanız bu maddelerden uzak durmamızda fayda vardır.
" } ] }