{ "title": "Hafif Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Hafif-Pasta-Kremasi-73.jpg", "date": "19.01.2024 21:59:51", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Hafif Pasta Kremasını hazırlamak son derece kolay ve zahmetsiz bir kremadır. Hafif pasta kreması sayesinde sizde değişik pastalar hazırlayabilir, sevdiklerinize şık sunumlar ile servis edebilirsiniz. Hemen hemen her evde olan malzemeler ile hazırlanan hafif pasta kremasını her türlü yaş pasta, hamurlu tatlı ve sütlü tatlıların yanında aperatif gibi hazırlayabilirsiniz. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile görenleri büyüleyen hafif pasta kreması ile sizde özel günlerinizde sofralarınızda bulundurabilirsiniz. Ayrıca ani tatlı krizlerin de bu hafif kremayı hazırlayabilirsiniz. Üstelik hafif bir krema olduğu için diyet uygulayan kişiler de kremanın şeker oranını düşürerek tüketebilirler.

Hafif Pasta Kreması Malzemeleri
Hafif Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Kremada topak topak oluşumları engellemek için karışımı ocağın üzerine almadan karıştırın. Tam bir karışım elde ettikten sonra ocağın üzerine alabilirsiniz. Öncelikle bir sos tenceresine, toz şekeri ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Sütün oda sıcaklığında olması karışımın harmanlanması için oldukça önemlidir. Bu nedenle sütü ya oda sıcaklığında bekletin ya da biraz ocak üzerinde ılık yapın. Süt ile toz şeker harmanlandıktan sonra içine unu ve buğday nişastasını katın. İlk süte döktüğünüz zaman topak topak olabilir. Bu nedenle bir çırpıcı ya da mikser kullanmak işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. Daha sonra topak oluşumlar dağıldıktan sonra ocağın üzerine alarak tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Krema kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayan kremanın içine şekerli vanilya atarak ocağın altını kısın ve karıştırmaya devam edin. Kremanın kıvam aldığını anlamak için kremanın perkleşmesi ve göz göz kabarması gerekmektedir. Daha sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyerek servis edebilir ya da pastaların içine sürebilirsiniz.
" } ] }