{ "title": "Fındık Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/findik-kremasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:01:41", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Fındık kreması, fındığın preslenmesi ve ezilmesi ile elde ediliyor ve fındığın faydası ile aynı özelliği taşıyor. Fındık kreması ülkemizde çok yaygın olarak üretilir ve taze olarak bulunması mümkündür. Fındık kremasını marketlerden satın almak yerine evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Marketlerde sıcak alanlarda bulunması, sıcaklığa maruz kalması fındık kreması özelliğini yitirmesine neden oluyor. Fındık kreması kalp ve damar hastalıkları için faydalıdır. Fındık kreması cilt sağlığını korur. Fındık kreması doğal olduğu, farklı maddeler karıştırılmadığı için birçok açıdan insan sağlığına faydalıdır. Fındık kreması kolesterolle iyi geliyor. Çocukların gelişimini ve kemik sağlığına faydalıdır. Fındık kreması E vitamini bakımından çok zengindir. Fındık kremasında bulunan bu vitaminler, kalp ve kasların sağlığına faydalıdır. Fındık kreması kalsiyum, demir ve çinko potasyum içeriyor. Çocukların çok sevdiği bir lezzettir. Vitamin, mineral, protein kaynağıdır. Vücuda enerji verir.

Fındık kremasının malzemeleri
(İsteğe göre bal koymayabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar çekilmiş badem ekleyebilirsiniz.)

Fındık kreması nasıl yapılır?

Öncelikle çikolataları, benmari usulü eritmek için cam bir kaba koyalım. Üzeri su almayacak şekilde kaynar su dolu bir kaba koyalım. (Su bardağında da eritebilirsiniz.) Çikolataları erimeye bıraktıktan sonra, fındıkları fırın tepsisine koyalım ve fırında kavuralım. (Üst ısıtıcıya yaklaştırın, 15 dakika olmadan kavruluyor zaten.) Fındıklar kavrulurken de sütlü karışımı hazırlamaya başlayabiliriz.

Önce sütü bir tencereye koyalım. Süt soğukken süt tozunu ve tuzu ekleyelim ve homojen olana kadar yine soğukken karıştıralım. Daha sonra orta ateşte, kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Eğer bal eklemek isterseniz bu aşamada ekleyelim. Sonra kavrulan fındıkları fırından alalım. Miksere koyalım ve önce yavaş sonra da en hızlı devirde fındıkları çekelim. Fındıkların un gibi olmasını beklemeyin. Elde ettiğimiz fındık kreması da zaten pürüzsüz olmayacak.

Fındıklar ufalandıktan sonra, erimiş çikolatayı fındıkların üzerine boşaltalım ve biraz daha böyle karıştıralım. En son olarak sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Tüm malzemeleri karışınca biraz cıvık bir görünümü olacaktır. Sonra 1 dakika kadar daha karıştıralım ve sonra sıcak çikolatalı fındık kremamız hazır. Fındık kremasını sıcakken kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına gelince de buz dolabına koyun ve orada saklayın. Bu ölçüde 300 ml'den fazla kavanoz doluyor.

Afiyet olsun.

" } ] }