{ "title": "Evde Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Evde-Pasta-Kremasi-96.jpg", "date": "21.01.2024 06:01:35", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Evde Pasta Kreması, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırladığınız ve hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli bir kremadır. Daha çok butik pasta yapanların hazırlayıp kullandığı bu krema oldukça basit bir şekilde hazırlanabilmektedir. Evde pasta kreması ile çok daha sağlıklı pastalar yapabilir ve sevdiklerinize, misafirlerinize hazır alınmış pasta görüntüsünde pastalar sunabilirsiniz.

Evde Pasta Kreması malzemeleri
Evde Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Öncelikle pasta kremasını yapmaya sütü sos tenceresine alarak başlıyoruz ve üzerine şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte karıştırarak ısıtıyoruz. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırıyoruz. Yumurtanın sarılarına şekerin kalan yarısını ilave ederek çırpıyoruz. Daha sonra nişastayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Nişasta eklenen yumurta sarıları pürüzsüz bir kıvam alınca ısıttığımız sütten 1 kepçe kadar içine ekliyoruz ve topaklanmaması için hızlıca çırpıyoruz. Ilık hale gelen yani temperlenen yumurta sarılarını ocaktaki süte ilave ediyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya aromasını ilave ederek tamamen karışana kadar çırpıyoruz. Ara ara karıştırarak kremayı soğutuyoruz. Soğudukça koyulaşan pasta kremasını kullanmadan önce süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ile topak kalmayana kadar çırpıyoruz. Pasta kreması pastalarınızda kullanmak üzere hazırdır.

Evde pasta kremasını 2 katı ölçülerle hazırlayıp soğuduktan sonra yarısını derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içerisinde dondurarak 3 ay kadar saklanabilen bu kremayı, ihtiyacınız olduğunda mikrodalga fırında oda sıcaklığına gelene kadar ısıtarak ve kullanmadan önce krema ve beyaz çikolata ile çırparak pastaya sürmeye hazır hale getirebilirsiniz. Topaklanma sorunu yaşarsanız, kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }