{ "title": "Evde Krema Nasıl Yapılır", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Evde-Krema-Nasil-Yapilir-54.jpg", "date": "19.01.2024 04:25:25", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Evde krema nasıl yapılır, krema genellikle pastalarda ve yemeklerde kullanmak için hazırlanır. Pastalarda kullanılan krema tatlı, yemeklerde kullanılan ise tuzlu olur. Hanımların çoğu pasta kremasını ve yemek kremasını hazır almayı tercih etmez. Çünkü önce sağlıklarını düşünür, içinde katkı maddesi olan hazır krema kullanmayı istemezler. Bu nedenle herkesin evinde kolaylıkla yaptığı bir krema tarifi vardır. Eğer böyle bir tarifiniz yoksa, tam kıvamında lezzetli bir krema tarifi arıyorsanız size önerdiğimiz tatlı ve tuzlu kremayı yapabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla pastalarınızda ve yemeklerinizde bunları kullanabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Evde krema yapmak için malzemeler (Tatlı krema)
Evde krema nasıl yapılır (Tatlı krema)

Kremayı hazırlamak için önce bir tencereye aldığınız sütle 1/4 su bardağı ölçüsündeki şekeri karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir yandan kâsenin içinde yumurta ve yumurta sarılarını mikserle çırpın. Bunun içine 1/3 su bardağı toz şekeri ve mısır nişastasını koyarak hepsini kıvamlı bir şekilde karıştırın. Ocaktaki süt hafif kaynamaya yüz tuttuğunda ocaktan alarak, yumurtalı karışımın olduğu kâseye karıştırarak sütü ilave edin. Bu şekilde yaparsanız yumurtalarda pişmemiş olur. Daha sonra yeniden tencereye aldığınız karışımı hafif ateşte karıştırarak kaynatın. Kıvamı olduğu zaman tencereyi ocaktan alın. İçine margarini ve vanilyayı koyarak karıştırın. İçindeki margarin iyice erisin. Ardından bir kabın içine alarak, üzerini streç filmle kaplayın. Böyle yaparsanız kremanın üstünde tabaka oluşmaz. Bunu buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra pastanın keki hazırsa hemen pastanız için kremayı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Evde krema yapmak için malzemeler (Tuzlu krema)
Evde krema nasıl yapılır (Tuzlu krema)

Bir tencerenin içine sütü ve unu koyarak karıştırın. İçine tuzu da ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Daha sonra ocağı kapatarak, sıcakken mikserle beş dakika kadar çırpın. Evde krema yapmak isteyen hanımlar için çok kolay bir tariftir. Bunu makarnalarda, çorbalarda ve diğer yemek türlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak evde yapılan kremalar katkı maddesi içermediğinden uzun süre dayanmaz. Çok da bekletmeye gelmez. Üzeri hemen kabuk bağlar. Bu nedenle taze pişirip yemeklerinizde kullanın.

Afiyet olsun.
" } ] }