{ "title": "Ekler Pasta Kreması", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/Ekler-Pasta-Kremasi-52.jpg", "date": "21.01.2024 01:13:24", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Ekler pastası; Oldukça yumuşak hamurlu bir tatlı çeşididir. İç kısmı açılarak vanilyalı krema doldurulur ve üzeri de çikolata sosuyla kaplanır. Zaten lezzetinin çoğunu da bu kremalardan alır. Tek başına ekler kraker benzeri bir hamurdur. O yüzdendir ki iç kremasını tutturmak önemlidir. Lezzetli ve de kıvamında yapmak gerekir. İsteğe göre rom aromalı muhallebi veya kestane püresi gibi meyveli dolgularda hazırlayıp doldurabilirsiniz. Ekler pasta tekli olarak hazırlandığından servis için oldukça uygun ve de değişik bir tariftir. Bayanların günlerde ilk tercihleri arasında yer alan bir tariftir. Tek yapmanız gereken tarife uyarak kıvamı yakalamak. Şimdi bende sizlere ekler pasta kremasının tarifini vereceğim.

Ekler Pasta Kreması Malzemeleri
Ekler Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Ekler pastasının iç kremasını hazırlamak için öncelikle tencere içine 2 su bardağı sütü koyun. Ardından üzerine 1 çay bardağı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 çay bardağı toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı ocağın üzerine alın ve iyice koyulaşana kadar güzelce pişirin. Hemen ardından 1 paket vanilya ve yarım yemek kaşığı tereyağını da ilave edin. İyice karıştırın ve ardından soğuması için bir köşede bekletin.

İç kremanız soğuyunca önceden hazırladığınız ekler hamurunu ortadan ikiye ayırarak hazır hale getirin. Daha sonra hazırladığınız iç kremayı bir sıkma torbasının içine boşaltın. Kremayı ikiye ayırdığınız ekler hamurunun arasına sıkın ve yine kapatın. Bu işlemlerden sonra ekler pastasının üst kısmını çikolata sosuna bandırın. Üzerine yeşil toz fıstık ya da Hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }