{ "title": "Çikolatalı Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/cikolatali-krema.jpg", "date": "19.01.2024 00:16:08", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Çikolatalı krema, pastalarda en çok kullanılan kremalardan biridir. Yapımı oldukça kolaydır. Pastalarınızı rahatlıkla bu krema ile süsleyebilirsiniz. Aynı zamanda çok da lezzetlidir. Özellikle çikolata severlerin vazgeçemediği bir lezzettir. Sade pasta da kullanmadan da kaşıklayarak tüketebilirsiniz. Tabi size zarar verecek boyutlara taşımadan.

Çikolatalı krema yapımı için gerekli malzemeler
Çikolatalı krema nasıl yapılır?

Kremanın yapımı için süt bir tencereye alınır ve üzerine bir yandan karıştırarak dört yemek kaşığı un üç yemek kaşığı kakao bir su bardağı şeker ilave edilir. Sürekli olarak karıştırılması gerektiğini unutmayın aksi halde topaklanma olur ve hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Ardından ocak açılır ve ocağa alınır. Üzeri kaymak tutmasın diye yine karıştırmaya devam edilir. Göz göz olup kaynamaya başlayınca üzerine iki adet vanilya eklenir. Bir paket de bitter çikolata konulur ve çikolata eriyene kadar karıştırılır. Çikolata eriyince ocak kapatılır ve ara sıra karıştırılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenilen şekilde kullanılır.
" } ] }