{ "title": "Çiğ Krema", "image": "https://www.krema.gen.tr/images/cig-krema.jpg", "date": "21.01.2024 05:54:24", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Çiğ krema, ülkemizde son zamanlarda çok sık olarak kullanılmaya başlanmıştır. Krema, batı mutfağına ait olan bir malzemedir ve çoğu yemek tarifinde, tatlı tarifinde ve pasta tarifinde yer almaktadır. Bu özelliğinden dolayı oldukça fazla tüketilmektedir. Hazır olarak satılabildiği gibi evde de kolayca hazırlanabilir.

Evde hazırlanan çiğ krema, ev hanımları için oldukça kolay ve ekonomiktir. Evde çiğ krema yapımı, sizlere burada anlatılacaktır.

Çiğ krema yapımı için gerekli malzemeleri
Çiğ krema nasıl yapılır?

Süt, un ve tuz derin bir kabın içine eklenir. Karışım, katılaşıncaya kadar çırpılır. Katılaşma olayı gerçekleştikten sonra beş dakika boyunca mikrodalga fırında ısıtılır. Çiğ krema, bu şekilde hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz yemeğin, tatlının ve pastanın içerisinde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hazır alınmış olan çiğ krema, kullanılmadan önce güzelce çırpılmalıdır. Aynı zamanda son kullanma tarifine bakılması büyük bir önem taşır. Çünkü tarihi geçmiş kremalar, besin zehirlenmesi riski taşımaktadır.
" } ] }