krema.gen.tr
krema

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sıvı Krema

Sıvı Krema, genellikle Türklerin pek de damak zevkine uymayan ve Türk mutfağında sıklıkla kullanılmayan lezzetlerden biriside sıvı kremadır. Aslında çok uzun yıllardır özellikle pastalarda sıklıkla kullanılan pasta kremasında farklı olan sıvı krema son zamanlarda yemeklerde kullanılarak alışkanlık haline gelmiş üründür. Son yıllarda genellikle terbiyeli çorbaların içerisinde kullanılan sıvı krema farklı olan bir kaç malzemenin bir araya getirilerek Türk mutfağında kullanılmaya başlanmıştır. Aslında sıvı krema ile hazırlanan yemekler hem daha çok lezzetli hem de ayrı bir fark katmaktadır. Piyasada bir kaç çeşit sıvı krema bulunmaktadır. Bu sıvı kremaların bazıları çorbalarda kullanılırken, bazıları fırında pişirilen yemeklerde sos şeklinde kullanılmaktadır. Eğer isteseniz sizde evinizde kendi damak zevkinize uygun lezzetli sıvı krema hazırlayabilirsiniz. Evde pratik olarak hazırladığınız sıvı kremayı isterseniz çorbalarda, fırında pişirdiğiniz yemeklerde, brokoli ve domates çorbasında dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Eğer sizde evde kendi sıvı krema hazırlamak istiyorsanız bu tarife göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Sıvı Krema İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tam yağlı inek sütü
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz
Sıvı Kremanın Hazırlanışı, 

ilk önce derin bir kabın içerisine unu, limon suyunu, tuzu ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırıyoruz.
Sıvı Krema

. Daha sonra soğuk sütü kabın içindeki karışıma yavaş bir şekilde ilave ederek mikser ile karıştırma işlemine başlıyoruz. Sıvı kremayı hazırlarken özellikle sütü diğer malzemelere mikser ile yedirerek yavaş bir şekilde inceltiyoruz. Sütün tamamını ilave ettikten sonra mikser ile sıvı kremayı yaklaşık olarak 10 dakika kadar çırpma işlemine tabi tutuyoruz. Sıvı krema hazır hale geldikten sonra pişirmeye başladığınız çorbanın içerisine son aşamada iken ilave edebilirsiniz. Eğer karıştırarak pişirmediğiniz bir yemeğin içerisinde hazırladığınız sıvı kremayı kullanacaksanız ilave etmeden önce bir miktar sıcak su ekleyerek yemeğin içerisine ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemeğinizde oluşabilecek kesilme durumunu engelleyebilirsiniz. Ayrıca evde hazırladığınız sıvı kremayı kısa bir süre ocağın üzerinde pişirdikten sonra haşladığınız sebzelerde ve makarnalara ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer hazırladığınız sıvı krema biraz koyu olursa bir miktar süt ekleyerek istediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.12.2016 15:04:04

Sıvı Krema Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sıvı Krema"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yemek Kreması

Yemek kreması; Türk mutfağında kremalar vazgeçilmez bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerde krema kullanılır. Damak tadına uygunluğundan dolayı kullanılmaya devam eden kremalar evde de yapılabilir. Yapımı hem kolay hem d...

Krema Dolgulu Kek

Krema dolgulu kek, Sizde özel günlerinizde özel bir kek hazırlamak istiyorsanız, krema dolgulu kek tam da size göre. Yapımı birkaç aşamadan oluşan krema dolgulu kekin hem lezzeti hemde görünüşü diğer keklerden çok farklıdır. Sunum...

Tatlı Krema

Tatlı Krema, kremalar evde yaptığımız kek ve pastaları lezzetlendirmek için yaptığımız vazgeçilmez tatlardan biridir. Görsel açıdan da güzel bir görüntü vermek için hazırlanan bu krema evde yapılabilecek olduğu için dışarıdan kapa...

Limon Kreması

Limon kreması; Limon; C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir içermektedir. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif doludur. Limonla çeşiti yiyecekler ve içecekler hazırlanmaktadır. Bunlardan biride limon...

Tart Kreması

Tart kreması, yapımı kolay olan bir tariftir. Tart seven kişilerin kremalı tart tarifini de seveceğini tahmin ediyoruz. Tart normalde kalıpta pişirilen daha çok meyveli yapılan pasta benzeri bir tatlıdır. Turtaya benzese de, ondan...

Evde Krema Nasıl Yapılır

Evde krema nasıl yapılır, krema genellikle pastalarda ve yemeklerde kullanmak için hazırlanır. Pastalarda kullanılan krema tatlı, yemeklerde kullanılan ise tuzlu olur. Hanımların çoğu pasta kremasını ve yemek kremasını hazır almay...

Ispanaklı Pasta Kreması

Ispanaklı pasta kreması doğru şekilde yapıldığı zaman çok lezzetli bir pasta yapmanızı mümkün kılmaktadır. Ispanaklı pasta için hazırladığınız kekin tadı kadar kremasının da önemli olduğunu görebilirsiniz. Bu pastanın kekinde ıspa...

Evde Pasta Kreması

Evde Pasta Kreması, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırladığınız ve hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli bir kremadır. Daha çok butik pasta yapanların hazırlayıp kullandığı bu krema oldukça basit bir şekilde hazırlanabil...

Yaş Pasta Kreması Nasıl Yapılır

Yaş pasta kreması nasıl yapılır; denilince herkesin aklına gelecek pratik yaş pasta kremaları bulunmaktadır. Çileklisi, muzlusu, çikolatalısı v.s. birçok pasta kreması çeşiti bulunmaktadır. Küçüklüğümüzde annem bize amonyaklı yaş...

Rulo Pasta Kreması

Rulo Pasta Kreması, Muhteşem görünüşü ve şahane lezzeti ile rulo pastayı kim sevmez ki. Birçok pasta çeşidi gibi rulo pastanında olmazsa olmazı elbetteki kremasıdır. İştah kabartan rulo pasta ve bu pastaya nasıl bir krema yapabili...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

krema, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017