krema.gen.tr
krema

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Krema Çeşitleri

Krema çeşitleri; Kremalar yemek için ve pastalar için olduğu gibi tuzlu ve tuzsuz çeşitleri de vardır. Bu kremalar marketlerde reyonlarda da bulunabildiği gibi evde de hazırlanabilir. Reyonlardaki krema şekersizdir eğer şekerli istenirse kremanın içerisine şeker eklenerek krem şanti ve tatlılarda kullanılabilir. Şekersiz olarak da yemeklere tat ve lezzet vermek içinde kullanılır. 

Krema çeşitleri tuzlu ve tatlı olmak üzere iki çeşittir. 

Tuzlu krema tarifi; 
  • 1,5 su bardağı yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
Tuzlu krema yapılışı,

Bir tencere içerisine süt, un ve tuz katılarak orta ateşte  kaşık ile karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvam yakaladıktan sonra sıcakken mikser yardımı ile 5 dakika karıştırılarak yemekte kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmadığından dolayı hazırlandığı vakit bozulmaması için kullanılmalıdır. 

Tatlı krema tarifi; 
  • 2 su bardağı yağlı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tatlı krema yapılışı,

Bir tencere içerisinde ılık süt, un, mısır nişastası ve şeker iyice karıştırılır.
Krema Çeşitleri

Orta ateşte bir kaşık yardımı ile karışım iyice karıştırılır. Karışım kıvamını yakaladıktan sonra altı kapatılır ve içerisine tereyağ atılarak mikser yardımı ile 5 dakika kadar karıştırılarak krema kullanıma hazır bir hale gelir.

Krema çeşitleri ise şunlardır;
  • Kremşanti: En çok kullanılan krema çeşitlerindendir. Toz halinde kullandığımız kremşanti 1 su bardağı süt ile karıştırılarak kullanıma hazır bir hal alır.
  • Yağlı krema: 100 gram tereyağı ile 200 gram pudra şekeri ile önceden yağ krem haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra pudra şekeri eklendikten sonra kıvam haline gelene kadar çırpılarak hazır duruma gelir.
  • Çikolatalı krema: 100 gram bitter çikolata 200 ml kadar sıvı krema ile kıvam alana kadar çırpılarak kullanıma hazır hale gelir.
  • Çikolata ganaş: En lezzetli krema çeşitlerindendir. Yapımı oldukça basit olan çikolata ganaş 200 gram krema kaynatılarak küçük küçük doğranmış olan çikolatalar içine atılır. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.  

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2016 14:47:06

Krema Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Krema Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yemek Kreması

Yemek kreması; Türk mutfağında kremalar vazgeçilmez bir yere sahiptir. Neredeyse her türlü yemeklerde krema kullanılır. Damak tadına uygunluğundan dolayı kullanılmaya devam eden kremalar evde de yapılabilir. Yapımı hem kolay hem d...

Limon Kreması

Limon kreması; Limon; C vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir içermektedir. Aynı zamanda hem antioksidan özelliğine sahip hem de lif doludur. Limonla çeşiti yiyecekler ve içecekler hazırlanmaktadır. Bunlardan biride limon...

Krema Dolgulu Kek

Krema dolgulu kek, Sizde özel günlerinizde özel bir kek hazırlamak istiyorsanız, krema dolgulu kek tam da size göre. Yapımı birkaç aşamadan oluşan krema dolgulu kekin hem lezzeti hemde görünüşü diğer keklerden çok farklıdır. Sunum...

Tart Kreması

Tart kreması, yapımı kolay olan bir tariftir. Tart seven kişilerin kremalı tart tarifini de seveceğini tahmin ediyoruz. Tart normalde kalıpta pişirilen daha çok meyveli yapılan pasta benzeri bir tatlıdır. Turtaya benzese de, ondan...

Tatlı Krema

Tatlı Krema, kremalar evde yaptığımız kek ve pastaları lezzetlendirmek için yaptığımız vazgeçilmez tatlardan biridir. Görsel açıdan da güzel bir görüntü vermek için hazırlanan bu krema evde yapılabilecek olduğu için dışarıdan kapa...

Evde Krema Nasıl Yapılır

Evde krema nasıl yapılır, krema genellikle pastalarda ve yemeklerde kullanmak için hazırlanır. Pastalarda kullanılan krema tatlı, yemeklerde kullanılan ise tuzlu olur. Hanımların çoğu pasta kremasını ve yemek kremasını hazır almay...

Evde Pasta Kreması

Evde Pasta Kreması, hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırladığınız ve hazır pasta kremalarından çok daha lezzetli bir kremadır. Daha çok butik pasta yapanların hazırlayıp kullandığı bu krema oldukça basit bir şekilde hazırlanabil...

Ispanaklı Pasta Kreması

Ispanaklı pasta kreması doğru şekilde yapıldığı zaman çok lezzetli bir pasta yapmanızı mümkün kılmaktadır. Ispanaklı pasta için hazırladığınız kekin tadı kadar kremasının da önemli olduğunu görebilirsiniz. Bu pastanın kekinde ıspa...

Muzlu Krema

Muzlu krema; evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve istediğiniz tariflerde gönül rahatlığı içerisinde kullanabileceğiniz harika bir lezzettir. Muzlu lezzetleri özellikle çocuklar çok severek tüketirler. Muzlu kremayı evde kendi imkanl...

Fındık Kreması

Fındık kreması, fındığın preslenmesi ve ezilmesi ile elde ediliyor ve fındığın faydası ile aynı özelliği taşıyor. Fındık kreması ülkemizde çok yaygın olarak üretilir ve taze olarak bulunması mümkündür. Fındık kremasını marketlerde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

krema, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017